FIICA MEDICULUI DE LA SPITALUL JUDEȚEAN DIN CONSTANȚA, MORT DE COVID-19, SUPĂRATĂ PE STATUL ROMÂN. CE A FOST SCRIS ÎN CERTIFICATUL DE DECES AL ACESTUIA

Fiica medicului Mioara Neagu, moartă de COVID-19 a avut parte de un șoc atunci când a văzut ce scrie pe certificatul de deces al mamei sale.

Fiica Mioarei Neagu, medicul de la Spitalul Județean din Constanța, moartă de COVID-19 acuză statul român că și-a bătut joc de mama ei.

Pe certificatul de deces al acesteia, potrivit informațiilor oferite de replicaonline.ro, scrie „boală obișnuită”, nicidecum COVID-19. Tânăra se zbate după moartea mamei sale să obțină banii care i se cuvin.

Fiica medicului mort de COVID-19 se luptă pentru a primi bani de la stat
Doctorul Mioara Neagu a decedat la numai 48 de ani, la Spitalul Colentina din București, infectată cu COVID-19. Medicul s-a luptat cu virusul mortal în prima linie, iar mai apoi, s-a luptat pentru propria-i viață, numai

că Mioara Neagu nu a mai putut fi salvată. Sursa citată mai informează că fiica ei, Petra-Andreea Neagu, se luptă acum cu sistemul să beneficieze de pensia de urmaș ce i se cuvine, în urma decesului mamei.

„După cum bine știți, mama mea a decedat în urma infectării cu virusul Sars Cov-2. În urma acestui eveniment tragic, trebuie să beneficiez de o pensie de urmaș. Ceea ce nu pot sa concep este faptul că în decizia primită astăzi, cauza decesului este „o boală obișnuită” în opinia celor ce au emis-o. Mi se pare o umilință, și în același timp și o jignire adusa la adresa mea și a celor ce au iubit-o. Iubita mea mamă a luptat pâna în ultimul moment cu virusul ucigaș. Refuz să accept o asemenea greșeală.

Ceea ce mai vreau să subliniez este faptul că ar fi trebuit să beneficiez de un drept, care în momentul de față nu îmi este recunoscut. Conform Legii nr. 56 din 15 mai 2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19, Art. 2, alin(1),lit. d) si Art. 4, trebuie să beneficiez de o pensie de urmaș COVID în semn de recunoștință pentru munca depusă de iubita mea mama în spitale. Pensie egală cu 75% din salariul ei de bază, pensie pe care trebuia să o primesc pentru terminarea studiilor mele. Am încercat să discut și să fac acest lucru posibil, însă nepăsarea în România este caracteristică. Nu mai spun de cuantumul stabilit de Casa de Pensii având în vedere prima pensie de urmaș, cea firească, pe care trebuie să o primesc”, a transmis Petra-Andreea Neagu. scrie cancan.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds