Raed Arafat a dat ordinul. Românii care intră în carantină chiar de astăzi

Vești proaste pentru acești români. Raed Arafat a dat ordinul. În doar câteva ore, aceștia vor intra în carantină. Cine sunt cei vizați și la ce oră va intra în vigoare noua măsură?

Locuitorii din Militari Residence, dar și din alte complexe rezidențiale primesc cea mai proastă veste. Orașul Bragadiru, comuna Chiajna, Dudu și Roșu vor intra în carantină.

Anunțul a fost făcut de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, iar potrivit acestuia, noile restricții intră în vigoare vineri, 20 noiembrie, la ora 22.00.

Carantină pentru 14 zile

În ceea ce privește perioada de carantinare, aceasta va fi instituită pe o perioadă de 14 zile.
„În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis astăzi, 20.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru , Județul Ilfov, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, Județul Ilfov.

Carantina intra în vigoare astăzi, 20.11.2020, de la ora 22:00”, se arată în decizia luată de DSP.

Un alt oraș ar putea intr în carantină

O situație similară are loc și în județul Timiș, unde autoritățile propun instituirea carantinei în orașul Lugoj, unde rata de incidență a cazurilor de Covid a ajuns vineri dimineața la 7,05 la mia de locuitori. Propunerea a fost trimisă pentru aprobare Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Mai exact, potrivit unui comunicat al Prefecturii Timiș, decizia a fost luată ca urmare a faptului că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul municipiului Lugoj este în creștere. Conform datelor prezentate vineri de Prefectură, incidența era în Lugoj vineri dimineața de 7,05 la mia de locuitori, menționează sursa citată.

Reprezentanții Prefecturii anunță că propunerea DSP de instituire a carantinei a fost aprobată de INSP și de CJSU Timiș. Hotărârea a fost trimisă Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției.

“INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora 0 a zilei de mâine, 21 noiembrie. Hotărârea va fi transmisă de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei zonale a municipiului Lugoj. Măsura de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU”, se arată în comunicatul Prefecturii.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds