Este cea mai tristă veste a serii

Medicul erou de la Piatra Neamț, care și-a pus viața în pericol pentru a-i salva pe alții, a primit o veste cruntă de la colegii săi. Conform celor care îl tratează, Cătălin Denciu nu va mai putea profesa într-o secție ATI. Medicul ar putea rămâne fără toate degetele de la ambele mâini.

Veste șocantă despre medicul erou din Piatra Neamț. Cătălin Denciu nu va mai putea profesa
Potrivit specialiștilor care îl îngrijesc pe medicul erou de la Piatra Neamț, acesta ar putea rămâne fără degetele de la ambele mâini, ceea ce înseamnă că doctorul Cătălin Denciu nu va mai profesa niciodată într-o secție de ATI. Ministrul Sănătății a declarat că în urma analizei făcute duminică dimineață la Spitalul Floreasca, medicul de la Piatra Neamț are arsuri pe 70-75% din suprafața corpului. În acest moment, bărbatul este internat la o clinică din Belgia, unde a fost transferat cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale din România, fiind supravegheat în permanență de medici. De asemenea, acesta a fost depistat la scurt timp cu noul coronavirus. “Încă nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini sau dacă vor trebui amputate câteva. Indiferent de acest aspect, șansele ca medicul să mai lucreze pe terapie intensivă sau în bloc operator sunt infime. Acolo trebuie să fii apt pentru manevre de prin ajutor, trebui să îndeplinești niște condiții. Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte. Probabil că dacă își va reveni va putea să lucreze ca medic de familie ori ca profesor la facultatea de medicină”, au declarat surse medicale pentru impact.ro.

Soția lui Cătălin Denciu, medicul Alina Denciu i-a interzis ministrului Sănătății, Nelu Tătaru să mai divulge informații referitoare la starea de sănătatea a soțului ei. Decizia acesteia a fost luată, după ce Tătaru a declarat public că medicul rănit a fost declarat pozitiv cu coronavirus, fără ca familia acestuia să fie anunțată. Marți, ministrul Sănătății anunța în presă că medicul Cătălin Denciu a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, testul fiind făcut la spitalul Floreasca din Capitală. Acest anunț i-a luat prin surprindere pe membrii familie medicului, deoarece aceștia nu au fost anunțați. „Aseară i-am spus că poate să dea informaţii despre starea lui Cătălin, de acum înainte am să-i interzic acest lucru”, a declarat Alina Denciu. Mai mult, medicul Alina Denciu a declarat că testul făcut soțului ei a fost contaminat. Aceasta precizează că o colegă de la Floreasca i-ar fi spus că testul i-a fost făcut în cele patru ore cât acesta a stat în spital, în cele din urmă fiind contaminat. potrivit businessnews

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds