Ministrul Economiei, avertizeaza: “Jumatate din mastile de pe piata nu protejeaza impotriva Covid”

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat ca jumatate dintre mastile aflate la vanzare nu protejeaza impotriva Covid. Totodata, Ministerul Economiei va emite un ordin pentru a obliga comerciantii sa precizeze acest lucru in cazul produselor neconforme.

S-au gasit numeroase nereguli.

„Sunt dezamagit de calitatea mastilor de protectie aflate pe piata in acest moment. Daca va spun ca jumatate din mastile care se gasesc la comercializare, in momentul de fata, in retelele de distributie – hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori – nu respecta, adica nu ne protejeaza, ati zice ca exagerez, dar asta este realitatea.

Vreau sa dau un mesaj foarte clar ca acest lucru trebuie sa inceteze. Nu putem sa acceptam sa fie puse la comercializare masti care nu protejeaza populatia”, a declarat ministrul.

Acesta a mai spus ca ANPC a dat amenzi in valoare de 18 milioane de lei unor firme care aveau la vanzare masti neconforme.

Cumparati masti romanesti.

„Toate mastile neconforme sunt masti din import. Vreau sa le spun romanilor ca avem peste 16 companii care produc masti in Romania, care pot asigura intregul necesar de consum al Romaniei si ii sfatuiesc sa caute produse romanesti, pentru ca sunt acreditate, sunt verificate si sunt cele mai bune de pe piata”, a mai spus Virgil Popescu.

Citeste si articolul : Protest in Piata Victoriei. Sute de oameni, fara masti de protectie, manifesteaza impotriva legii carantinarii
„Vom emite un ordin care sa spuna clar ca aceste masti nu asigura protectie impotriva Covid, ca oamenii sa stie cand cumpara ca, daca acel produs este pe raft si i se spune masca, el nu este o masca care protejeaza”, a declarat ministrul. potrivitfabricatinromania

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds