Medicul Alexandru Rafila avertizează: Este vorba despre reacțiile la vaccinul anti Covid 19:

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinul împotriva coronavirusului și despre posibilele reacții adverse pe care acesta le-ar putea avea asupra populației. Declarațiile lui vin la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că vaccinul anti-coronavirus a devenit speranța noastră de a reveni la o viață normală.

Reacții adverse ala vaccinului împotriva coronavirusului?
Profesorul Alexandru Rafila, care este reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății spune că nu se pune problema ca vaccinurile anti-coronavirus să producă efecte adverse care să afecteze sănătatea populației.

El a declarat că orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, iar mai apoi printr-un proces de autorizare care este foarte laborios și ține cont de toate dovezile științifice.

„Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, după care trece printr-un proces de autorizare. Autorizarea, chiar dacă se petrece mai repede, peste rând, să spun așa, e un proces foarte laborios care ține cont de toate dovezile științifice. Deci nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populației”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.