Ludovic Orban, anunț important pentru români: “Nu vor exista restricții pentru deplasarea la secțiile de votare pe 6 decembrie”

Există multe întrebări legate de alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 6 decembrie 2020, având în vedere că situația epidemiologică din țara noastră nu este tocmai bună. La una dintre ele a răspuns astăzi Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a spus clar că deși suntem în plină pandemie de coronavirus și ne confruntăm cu un număr mare de îmbolnăviri zilnice, dreptul la vot este unul constituțional, iar “democrația nu poate fi pusă în paranteză”. Drept urmare, nu există niciun dubiu privind organizarea alegerilor parlamentare, iar șeful statului a dat asigurări că se vor respecta toate regulile de igienă impuse de situația actuală.

Cum vor vota românii din localitățile aflate în carantină

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că românii care locuiesc în zone aflate în carantină vor putea merge la secțiile de votare, fără nicio restricție. Mai mult, prim-ministrul a subliniat faptul că toți românii vor putea vota, chiar și cei care se află în izolare sau în carantină, inclusiv cei care au fost testați pozitiv cu coronavirus, prin intermediul urnelor mobile.

“Se va stabili prin decizia Biroului Electoral Central. Dacă BEC mai are nevoie de vreo reglementare din partea noastră, fie aceasta va fi în cadrul hotărârii de Guvern privind starea de alertă, fie se poate introduce în ordinele de carantinare, în care să fie exceptată de la restricții deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot”, a declarat Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Cum pot vota românii din diaspora la alegerile parlamentare

Și românii din diaspora care locuiesc în zone carantinate se întreabă cum pot vota la alegerile parlamentare din 2020. Premierul a precizat că că există discuții pentru ca și aceștia să poată merge la urnele de vot, în ciuda restricțiilor ce se aplică în acea zonă.

La fel ca și la alegerile locale, există câteva reguli pe care românii trebuie să le respecte în secțiile de votare, precum: portul măștii și dezinfectarea la intrarea și ieșirea de la urne. Totodată, autoritățile responsabile de organizarea alegerilor trebuie să se asigre că este respectată distanțarea, iar numărul persoanelor care se află simultan în secție este limitat.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds