Rafila are soluția pentru rezolvarea pandemiei de Covid-19 în România: “Nu e complicat”

Profesorul Alexandru Rafila susține că are rezolvarea pentru pandemia de Covid-19 în România și că aceasta nu ar fi complicată.

Rafila consideră că soluția o reprezintă testarea extinsă și rapidă.”Ne dorim să reducem transmiterea. E primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă vrei să controlezi o epidemie. Trebuie să poți să faci anchete epidemiologice extinse, eu am înțeles de la domnul ministru că nu prea se fac anchete epidemiologice.

Nu știu dacă o să facem noi testare în masă, dar vreau să spun testare extinsă acolo unde trebuie și acolo unde am număr mare de cazuri”, a declarat profesorul Alexandru Rafila la Antena 3.

”Am testarea rapid, am rezultatul rapid și pot să intervin rapid. Dacă fac testarea dupa 6 zile n-am făcut nimic. Asta e soluția, nu e complicat”, a precizat Alexandru Rafila.

Ce spune profesorul Rafila despre vaccinul contra Covid-19
Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinul contra Covid-19. România așteaptă să primească primele doze de vaccin la începutul anului viitor.

”Noi nu putem să ne așteptăm la alte efecte secundare decât la cele care au fost observate în studiul clinic de fază 3. Și de ce spun de fază 3 – pentru că acolo ai zeci de mii, 40.000 de subiecți care sunt vaccinați.

În studiile de fază 1 ai câteva zeci, ulterior câteva sute și câteva zeci de mii în studiile de fază 3. Până acum au fost reacții de durere la locul administrării, subfebrilitate sau un ușor disconfort pentru o perioadă de câteva ore. Nimic altceva, cel puțin din ce relatează producătorii. Aceste efecte adverse care sunt totdeauna contabilizate vor fi verificate de Agenția Europeană a Medicamentului”, a declarat Alexandru Rafila.

”Încă un lucru care este foarte important: orice reacție adversă va fi monitorizată și introdusă într-un sistem electronic de raportare. Aici este vorba despre un parteneriat între Institutul

Național de Sănătate Publică și Agenția Națională a Medicamentului, iar oricine va face acest vaccin va avea posibilitatea să raporteze imediat, în timp real, dacă apare vreo reacție adversă.

Dacă se constată cumva că reacțiile adverse sunt grave, pun într-un fel în pericol sănătatea, cu siguranță se oprește vaccinarea până la clarificarea cauzelor și nu continuă decât în condiții de siguranță“, a punctat reprezentatul României la OMS. scrie kanald.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds