Calendar ortodox, sâmbătă, 28 noiembrie! Credincioșii îl pomenesc pe Sfântul Ştefan cel Nou! Ce rugăciune specială trebuie să rostești

Este sărbătoare mare pentru creștini, sâmbătă, 28 noiembrie. În fiecare an, la această dată, în calendarul ortodox este prăznuit Sfântul Ștefan cel Nou. Iată ce rugăciune trebuie să rostiți în această zi!

Potrivit calendarului ortodox, anual, pe data de 28 noiembrie creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ștefan cel nou.

Odată cu el mai sunt pomeniți și alți sfinți importanți. Aceștia sunt: Sfântul Petru, Sfântul Irinarh și Sfinții Timotei şi Teodor.

Sfântul Ștefan cel Nou, prăznuit pe data de 28 noiembrie

Sfântul Ștefan cel Nou provenea dintr-o familie de credincioși. Încă de la o vârstă fragedă, acesta și-a dorit să urmeze calea bisericii, iar la 16 ani și-a îndeplinit visul, atunci când a devenit călugăr.

Mai târziu, Sfântul Ștefan cel Nou și-a dorit să aibă o conexiune și mai strânsă cu Dumnezeu, astfel că s-a retras într-o chilie,

pentru a se ruga în liniște. Oamenii care au văzut locul în care a stat au mărturisit că arăta mai degrabă ca un mormânt, deoarece spațiul era foarte mic.

Pe lângă viața lui curată, închinată Domnului, Sfântul Ștefan cel Nou este lăudat în credință pentru că li s-a împotrivit acelora care spuneau că icoana ar fi un idol la care se închină.
Potrivit credinței ortodoxe, Sfântul Ștefan cel Nou a murit, după ce a fost închis împreună cu alți 342 de credincioși,

prigoniți pentru faptul că se închinau la Domnul. Acesta l-a mâniat teribil pe împărat, după ce i-a spus că el crede în forța icoanei.

Rugăciune pentru Sfântul Ştefan cel Nou

„Pustniceşte mai înainte pregătindu-te în munte, taberele vrăjmaşilor celor netrupeşti cu toată arma Crucii le-ai pierdut, întru tot fericite. Şi iarăşi spre chinuire bărbăteşte te-ai îmbrăcat, ucigând

pe Copronim cu sabia credinţei. Şi pentru amândouă te-ai încununat de la Dumnezeu, Preacuvioase

Mucenice Ştefan, pururea pomenite”, este rugăciunea pe care trebuie să o rostiți pe 28 noiembrie. scrie spynews

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds