EL ESTE TRANDAFIR, BĂIEȚELUL DIN CLASA I CARE ȘI-A ÎNVĂȚAT MAMA SĂ SCRIE!

Numele lui este Trandafir, un băiețel aflat abia în clasa l, dar care și-a îmvățat mama să scrie! În fieca zi, el se duce acasă la învățătoarea care-l primește cu brațele deschise pentru a-și face temele, dar și să mănânce. Povestea emoționantă se petrece la Câmpulung Moldovenesc.

Trandafir nu e singur la părinți, mai are șapte frați, dintre care cinci merg la școală. Sunt zece persoane înghesuite într-un apartament friguros de două camere și nu toți au dispozitive să se conecteze online.

Învățătoarea lui, Nicoleta Bogoș, a decis să facă lecții cu el față în față, la ea acasă, ca să nu fie singurul dintre cei 31 de elevi din clasa ei care pierde materie, scrie scoala9.ro.

Trandafir, băiețelul din clasa l care și-a învățat mama să scrie!
Mai mult, acum este pericol pentru Trandafir și familia lui, după ce proprietarul locuinței unde aceștia locuiesc i-a somat să părăsescă apartamentul. Chiar în plină iarnă. „Doamna învățătoare, am fost la primărie să semnez niște acte și n-a mai trebuit să mă semnez cu degetul pentru că Trandafir m-a învățat să scriu”, avea să-i spună mama băiețelului învățătoarei Bogoș.

Învățătoare care povestește cum a început totul. „Le-am pregătit premii tuturor celor 31 de copii, medalii, diplome cu simbolul clasei lor, că ei sunt clasa Licuricilor. Într-o singură zi, am reușit să-i vizitez pe fiecare dintre ei, 31 de vizite”. Ultima vizită fusese făcută acasă la Trandafir, unde le-a adus copiilor unele cadouri. Atunci, mama lui Trandafir avea să facă mărturisirea.

„Un copil de clasa pregătitoare a învățat-o pe mama lui să-și scrie numele și prenumele de tipar. Ei, la finalul clasei pregătitoare, deja știau să citească și să scrie de tipar. Marea mea victorie a fost că acest copil și-a învățat mama să scrie, să se poată semna”, a dezvăluit învățătoarea Nicoleta

„Pentru mine, educația înseamnă mai mult decât a învăța copiii să scrie și să citească. Încerc să îi educ pentru viață, să capete niște abilități de viață sănătoase, să fie înțelegători, să distingă binele de rău, să-și asume responsabilitățile, să ajute dacă pot, dacă nu pot să ajute fizic, să ajute cu o vorbă bună, să fie empatici”, a mai spus învățătoarea de la școala din Câmpulung Moldovenesc. scrie cancan.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds