Și-a lăsat camera web pornită, iar a doua zi a avut o surpriză de proporții

Situația de coșmar pentru o tânără din România. Și-a uitat camera web pornită după ce a vorbit cu părinții ei aflați în străinătate, iar a doua zi a avut un șoc. Ce i s-a întâmplat tinerei?

Și-a uitat camera web pornită și a avut un șoc
Maria este studentă și vorbește des cu părinții ei prin webcam, fiind departe de ea. Într-o seară, a uitat să închidă camera web înainte de culcare, iar a doua zi când s-a trezit a avut un șoc. Laptopul ei părea ieșit de sub control, nemairăspunzând la nicio comandă pe care o dădea ea. Asta pentru că cineva îi hack-uise sistemul și avea acum controlul asupra laptopului ei.

Mai mult de atât, hacker-ul, original din California, filmase toată noaptea activitatea tinerei. Filmarea a fost pusă pe anumite site-uri și, spre disperarea femeii, nu putea fi retrasă decât de cel care o urcase.

S-a alarmat și a povestit tot
Speriată de ce i s-a întâmplat, Maria a alertat autoritățile. Din nefericire pentru ea, situația nu s-a rezolvat cu ajutorul autorităților, ci a unui it-ist. După ce laptopul a fost „curățat”, tânăra a fost învățată să-și acopere mereu camera web.

În același timp, în America, a fost lansat un semnal de alarmă. Specialiștii în securitate sfătuiesc să se acopere camera cu un leucoplast, chiar și dacă folosesc un program special pentru a-și proteja datele. Mikko Hypponen, angajat la F-Secure, spune că lucrurile trebuie luate în serios. „Sunt platit sa fiu paranoic. La ce va asteptati?”, a declarat el.potrivit redactia.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds