Mai poate Silviu Biriș să devină preot? Ce prevăd regulile bisericești

Actorul Silviu Biriș va trebui să își obțină, în vara anului viitor, licența în teologie pastorală. Actorul are două opțiuni după ce va lua examenul de finalizare a studiilor: aceea de a deveni preot sau aceea de a deveni profesor de religie. Biserica va fi nevoită să țină cont de faptul că Silviu Biriș este divorțat, dar și de dorința posibilului viitor preot.

Când va deveni Silviu Biriș preot
Pentru Silviu Biriș, licența în teologie pastorală bate la ușă. Mai exact, până în vara anului viitor, trebuie să se pregătească temeinic pentru examenul de finalizare a studiilor. Odată ce-l va lua, actorul are două opțiuni: aceea de a deveni preot și aceea de a deveni cadru didactic. Totuși, Biserica este nevoită să țină cont de faptul că Silviu Biriș a divorțat, dar și de dorința sa, informează playtech.ro.

Silviu Biriș a divorțat de soția sa, Irina Cornișteanu, în anul 2016. Cei doi au doi copii împreună. Pentru că a divorțat înainte cu mult timp înainte de a lua calea teologiei, el a putea fi scutit de clerul bisericesc și lăsat să se recăsătorească. O altă variantă ar fi și ca Silviu Biriș să devină preot-călugăr și să se retragă la o mănăstire din țară sau din afară.

Indiferent de decizia luată, Silviu Biriș se încadrează în tipologia actorilor care au renunțat la profesia lor pentru a se dedica lui Dumnezeu. Printre numele care au ales să urmeze Biserica sunt: Dragoş Pâslaru, Mariana Buruiană, Răzvan Ionescu, Ovidiu Cuncea sau Mihai Coadă.

Silviu Biriș arată acum precum un preot
De trei ani, de când studiază Teologia, Silviu Biriș s-a schimbat nu doar sufletește, ci și trupește. Actorul și-a schimbat înfățișarea și seamănă cu un preot. Totodată, a devenit și mai credincios. Pe rețelele de socializare a vorbit de mai multe ori despre lucruri religioase.

Îmbrăcat în haine preoțești, un cunoscut actor a ținut predică în biserică! Renunță la actorie în pandemie? - WOWBiz

Silviu Biriș, prima predică în Biserica Sf. Ecaterina

Silviu Biriș a îmbrăcat pe 25 noiembrie haine preoțești și a ținut o predică în fața colegilor și credincioșilor adunați la biserica Sf. Ecaterina, cu ocazia hramului locașului sfânt.

”Să ne gândim, atunci când suntem ispitiți să ne pierdem din prețiosul timp pe care tot Dumnezeu ni l-a îngăduit pentru desăvârșirea noastră pedagogică în anii de studiu teologic,… [că] Sfânta Ecaterina nu și-a pierdut timpul nici măcar o clipă. L-a dat cu totul lui Hristos”, a spus Silviu Biriș.

Potrivit basilica.ro,  mucenia ne învață și cum să murim ”cu bucuria crucii purtate, dar nu de noi, tot de Domnul”,și ”să nu fugim de greutăți și să nu ne speriem de durerea fizică, chiar dacă aceasta ne va fi îngăduită tot de Domnul, pentru a ne apropia mai mult de El.”

De ce a ales Silviu Biriș să urmeze Teologia

Actorul a spus într-un interviu că dragostea pentru cariera de preot a luat-o de la tatăl său, de mic copil

„Tata mi-a insuflat dragostea pentru cariera de preot şi o urmez. Bunicul din partea mamei mă ducea la biserică şi cântam la denii, de Paşte. Acum, când am timp, merg duminica la Sfânta Liturghie ca practicant şi mai cânt în strană. Cânt cu drag pentru Domnul şi noi îl slujim pe Dumnezeu. Am o relaţie apropiată cu fostul actor Dragoş Pâslaru (68 de ani) la care încerc să merg mereu la Vătăşeşti, în judeţul Vâlcea (…) Aceasta este cea mai grea misiune pentru că oamenii judecă şi că voi vedea că preoţii sunt cei mai expuşi, după doctori, dacă suferă un malpraxis»”, a spus actorul pentru Click.ro scrie redactia.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds