Anunț oficial al Guvernului despre slujbele de Crăciun! Cum se pot desfășura

Anunț oficial al Guvernului despre slujbele de Crăciun! Chiar secretarul general al Executivului,

Antonel Tănase, a fost cel care a explicat printr-o postare pe o rețea de socializare ce se va întâmpla în această situația, una destul de tensionată între enoriași, preoți și politicieni.

Acesta a transmis că slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor, dar este imperios necesar să fie respectate măsurile de protecție sanitară.

Mai mult de atât, Antonel Tănase a mai explicat că Executivul caută în continuare soluții pentru ca toată lumea să respecte cerințele.

Anunț oficial al Guvernului despre slujbele de Crăciun!
„Am vorbit săptămâna aceasta cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte și cu cei ai Departamentului pentru Situații de Urgență.

Identificăm împreună soluții prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creștinește la biserică. Reprezentanții cultelor religioase susțin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toții conștienți de nevoia de a proteja sănătatea românilor.

Astfel, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor. Doamne ajută”, este mesajul postat pe Facebook de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Deocamdată sunt probleme serioase în țară cu răspândirea virusului. Țara noastră a înregistrat în ultimele 24 de ore 8.499 de noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus (SARS-CoV-2), potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Mai mult de atât, în intervalul 26.11.2020 (10:00) – 27.11.2020 (10:00) au fost raportate 172 de decese (109 bărbați și 63 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din întreaga țară.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 2 decese la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 11 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 39 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 62 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 51 decese la categoria de peste 80 de ani. scrie fanatik.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds