Orban, anunț despre majorarea pensiilor. Ce trebuie să știe 5 milioane de pensionari

Premierul Ludovic Orban a anunțat, încă o dată, că o creștere semnificativă a pensiilor nu este sustenabilă financiar în acest moment.

Orban a anunțat „în programul de guvernare” cum vede creșterea progresivă a pensiilor, în baza unui fundament clar în realitatea economică.

„Nu poți să le mărești și apoi să nu ai bani să le plătești”, a reamintit Orban, la o săptămână distanță de alegerile parlamentare.

Ludovic Orban, anunț despre majorarea pensiilor

„În programul nostru de guvernare am prezentat cum vedem creșterea pensiilor. Trebuie să aibă un fundament în

realitatea economică, pentru că nu pot să mărești pensiile și după aia să nu ai bani să plătești pensiile.

Creșterea trebuie să se bazeze pe compensarea pierderii puterii de cumpărare datorate inflației și pe creșterea cu un procent din creșterea salariului mediu brut, noi am spus un procent nu 50%, cât era înainte, ci până în 58,5%.

De ce? Că am scos cât e partea de taxe și contribuții, 41,5%. Acesta e mecanismul de creștere a punctului de pensie pe care îl propunem și pe care vrem să îl folosim”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

Conform Gândulcreșterea pensiilor e condiționată de o creștere economică pe măsură. „Cu cât este creșterea economică este mai puternică,

mai rapidă, cu atâta crește pensia mai mult și crește și puterea de cumpărare”, a adăugat Orban.

Pensionarii din România așteptau în acest an o majorare a pensiilor cu 40%, conform legii, însă PNL a crescut pensiile doar cu 14%,

forțați de împrejurări. Chiar și așa, Ludovic Orban se laudă cu această creștere de 14% în condițiile de criză economică.

Conform datelor oficiale, România are 5.13 milioane de pensionari, iar pensia medie a crescut în T2/2020 la 1.436 de lei, cu 0.9%.

Conform Ziarul Financiar, cele mai mici pensii sunt în Botoșani (1.098 lei), Giurgiu (1.105 lei), în raport cu Hunedoara (1.834 de lei), București (1.743 de lei) și Brașova (o medie de 1.639 de lei). scrie fanatik.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds