Vom putea petrece sărbătorile de iarnă alături de cei dragi? Klaus Iohannis, anunț despre carantina totală

Klaus Iohannis a ținut marți seară o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Președintele a atacat mai multe subiecte, printre care și o eventuală carantinare de sărbători.

„Virusul se răspândeşte foarte repede şi vedem că, din păcate, în toată Europa numărul persoanelor infectate creşte în fiecare zi,” a spus Iohannis în fața jurnaliștilor.

Acesta a precizat că este nevoie de alegeri și că nu va exista o carantinare totală în perioada următoare și nici în preajma finalului de an.

Klaus Iohannis, anunț despre sărbători: ”Virusul se răspândește foarte repede”
„Nu luăm în considerare acum o carantinare totală, cum nu iau în considerare o carantinare totală de sărbători”, a răspuns la una din întrebări, preşedintele țării.

Acesta a îndemnat la răbdare după măsurile de restricție impuse luni, 9 noiembrie.

”Obiectivul acestor restricţii este să încetinească răspândirea virusului. Aceste măsuri sunt propuse de experţii noştri – medici, specialişti de la INSP, din ministere, etc. Iar pentru a vedea dacă aceste măsuri prind, ca să mă exprim simplu, trebuie să avem răbdare să aşteptăm rezultatul.

Unii au comentat că aceste măsuri au venit prea repede, alţii au comentat că au venit prea încet. Nu se poate să vii în fiecare zi să iei alte măsuri. Trebuie să aştepţi un timp să vezi efectele”, a spus Klaus Iohannis.

”Este imperativ să evităm blocarea spitalelor și să dăm șansa la tratament tuturor celor bolnavi. Este de înțeles că aceste măsuri nu sunt deloc populare, produc supărare și sunt greu de acceptat după un an în care am fost nevoiți să ne schimbăm modul de viață.

Existența noastră a fost puternic afectată.(…) Reglementările mai puțin restrictive nu sunt suficiente. Lupta cu pandemie este un test al solidarității pe care trebuie să-l trecem.” – Klaus Iohannis. scrie fanatik.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds