Cătălin Denciu, medicul rănit în incendiul de la Neamț, a suferit prima operație în Belgia. Care este starea sa.

Cătălin Denciu, medicul erou implicat în incendiul de la secția de terapie intensivă de la Piatra Neamț, a trecut prin prima operație de la transferul în spitalul din Belgia.

În urmă cu aproape trei săptămâni, doctorul Denciu a suferit arsuri pe 75% din suprafața corpului în timp ce încerca să salveze pacienții cu Covid internați la ATI în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Oficialitățile de la București, prin vocea ministrului Nelu Tătaru, au oferit noi informații legate de starea medicului Denciu, transferat pe 15 noiembrie la Spitalul Militar Regina Astrid, din Bruxelles.

Tătaru a anunțat că unitatea medicală din Belgia a început seria de operații și se concentrează pe tratarea chirurgicală a leziunilor suferite în incendiu. În urma intervenției chirurgicale din această săptămână, medicul Denciu a scăpat de dializă.

”Ieri (n.r. marți) a suferit prima intervenție chirurgicală de excizie şi cu alogrefe pentru o primă parte. Va scăpa, să spun aşa de dializă. A ajuns şi soţia astăzi la dânsul, noi sperăm să aibă o evoluție bună. Această săptămână este o săptămână de a trata leziunile chirurgical”, a explicat Tătaru la B1.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds