Simona Halep este în doliu! Omul care a sprijinit-o cel mai mult a murit de coronavirus

Simona Halep este în doliu după ce a aflat că omul care a ajutat-o și sprijinit-o cel mai mult la începutul carierei sale a murit din cauza coronavirusului. 

Simona Halep este în doliu
Este vorba despre Corneliu Idu, cel mai bogat constănțean. Acesta a murit marți dimineață, la vârsta de 71 de ani după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.

Corneliu Idu a contractat virusul în urmă cu două săptămâni. O formă destul de agresivă care l-a făcut să se simtă rău, astfel că a fost internat la spital în Constanța. Cu toate că se afla într-o formă fizică foarte bună pentru vârsta sa și era nefumător, starea de sănătate a continuat să se înrăutățească. După mai multe zile de tratament se credea că o să-și revină, însă în noaptea de luni spre marți a suferit un stop cardiorespirator, iar doctorii nu l-au mai putut salva.

Omul de afaceri are o avere estimată la 250 milioane de euro. Corneliu Idu era și patronul arenelor de tenis IDU din stațiunea Mamaia, unde s-a pregătit și campioana Simona Halep. Cei doi au o relație extrem de apropiată, având în vedete că în timp au fost fotografiați de multe ori împreună la competițiile de tenis.

Corneliu Idu a sprijinit-o pe Simona Halep la începutul carierei

În urmă cu 3 ani, Corneliu Idu a povestit într-un interviu exclusiv acordat GSP, despre momentul în care a cunoscut-o pe Simona Halep și cum a ajuns să o sprijine financiar de-a lungul carierei sale.

”A venit la mine la club cu antrenorul ei, Bogdan Pândichi, când avea vreo 14 ani. Juca, parcă, la Școala Sportivă și era deja cea mai bună jucătoare din țară la vârsta ei. O văzusem de multe ori pe la turnee, mai ales că organizam și noi, la Tenis Club IDU, unele, de nivel foarte înalt. Ştiam că are mari perspective. Pândichi a venit să-mi spună că fata ar avea nevoie de sprijin financiar și să mă întrebe dacă vreau să o ajut. M-a pus într-o situație destul de delicată fiindcă a venit la discuție împreună cu ea. 

Nu eram pregătit să-mi asum o asemenea responsabilitate, dar până la urmă am fost de acord să o ajut. I-am spus Simonei că din acel moment nu va avea nicio grijă, că am să-i asigur toate resursele financiare de pregătire şi de participare la toate marile turnee internaţionale. Îmi aduc aminte, Simona era extrem de timidă, dar mustea de ambiţie. Aşa a început ea la noi, împreună cu antrenorul ei, Pândichi”, a declarat atunci Corneliu Idu.

Întrebat atunci dacă a investit peste 300.000 de euro în Simona Halep, Corneliu Idu a declarat că nu a ținut niciodată socoteală și că i-a asigurat tot fără să se gândească.

”N-am ţinut niciodată socoteala. Ştiu doar că timp de trei ani i-am asigurat tot, echipament, antrenori, preparatori fizici, participarea la turnee internaţionale, inclusiv la toate cele de Grand Slam. Mereu am vrut să aibă cele mai bune condiţii, stăteau numai la hoteluri de 5 stele în deplasări.

Eu nu m-am implicat. Dar, după vreo câteva luni de când a început să se antreneze la noi, mi-a ajuns la urechi un zvon că nu se mai înţelegea cu antrenorul ei. Pândichi era foarte dur cu ea, îi vorbea urât, auzisem că o şi înjura. Atunci am decis să îi schimb antrenorul şi l-am ales pe Liviu Panait. El a antrenat-o de atunci, cu el a câştigat Roland Garros-ul la junioare, la 17 ani. Apoi n-a mai urmat nimic. Pur şi simplu a decis să plece de la noi după asta. Cel mai mult m-a deranjat că a făcut-o fără să-mi spună, personal, nimic”, a adăugat acesta.potrivit redactia.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds