O femeie de 80 de ani isi creste singura stranepotii pe care nu i-au vrut nici parintii, nici bunicii

O batranica, in varsta de 80 de ani, din Dolj, isi creste singura cei trei stranepoti.

O străbunică creşte singură trei copii şi îi iubeşte ca pe ochii din cap. Lăsaţi de izbelişte de părinţi, străbunica Eugenia sau Maica, aşa cum o strigă cei mici, nu a putut să-i dea în plasament aşa că şi-a asumat îngrijirea lor. Doar că lipsurile şi bătrâneţea îşi spun cuvântul.

Doamna Eugenia îşi doreşte renovarea casei pentru ca cei mici să nu îngheţe din cauza pereţilor crăpaţi, iar strănepoţii vor ca moşul să le aducă jucării şi telefoane pentru a ţine şi ei pasul cu şcoala online.

Aşa începe povestea străbunicii Eugenia, din Predeşti, Dolj. Le poartă de ani de zile în braţe pe Natalia şi Ilinca, iar Andrei, băiatul de 10 ani, îi este ajutor de nădejde.

Străbunica Eugenia are grijă de trei copii, după ce mama lor şi-ar fi găsit un alt bărbat, iar tatăl e şi el plecat departe. Bătrâna de 68 de ani nu mai e in puteri ca altă dată dar ştie că orice ar fi, nu poate să-i părăsească.

Casa aproape că urmează să cadă, iar până nu demult, nu aveau nici sobă. Noroc cu jandarmii care, când au aflat despre nevoile străbunicii, au adus o sobă şi lemne.

Străbunica Eugenia, femeia din Predeşti care creşte singură trei copii, cu o pensie de 800 de lei

Acestia au post abandonati de pariniti si nici bunicii nu s-au ingrijit de ei. Povestea celor trei fratiori a fost postata de Ministerul Afacerilor Interne, pe pagina oficiala de Facebook:

“Trei copii, Ilinca, de 5 ani, Natalia, de 6 ani si voinicul Andrei, de 10 ani, au fost abandonati de parintii lor, iar pentru bunici… se pare ca ar fi fost o povara prea mare.

Solutia era ca micutii sa fie luati in plasament, insa strabunica lor, Eugenia, in ciuda lipsurilor materiale, s-a opus si s-a incapatanat sa-i creasca ea.

– Mamaie, dar ai 80 de ani! Esti sigura ca poti?, a fost intrebata de cei de la protectia copilului.

– Sunt foarte sigura! Unde dorm eu vor dormi si ei, ce-oi manca eu, or manca si ei. Ne-o ajuta Dumnezeu!

De aceasta familie aflata in nevoie au aflat si jandarmii de la Gruparea Mobila Craiova, care n-au ramas insensibili la nevoile acesteia, hotarand, astfel, sa le faca o vizita pentru a le darui alimente si imbracaminte.

Cand au ajuns in casa, au simtit ca este destul de frig.

– Cum de stati asa, mamaie? De ce nu faceti focul?

– As face, mama, dar nu avem la ce.

– Pai si la iarna cu ce o sa va incalziti?

– O sa vad eu ce fac cu copiii, desi nu vreau sa mi-i ia de aici. Ma zbat sa aiba tot ce le trebuie, ca sunt sufletul meu, ei ma tin in viata!

La scurt timp de la prima vizita, colegii nostri s-au intors acasa la strabunica Eugenia cu o soba.

Era cel mai firesc lucru pe care puteau sa-l faca in prag de iarna.

– O instalam in dormitor, mamaie, si fii fara grija, o sa-ti aducem noi lemne ca sa aveti caldura in casa.

– Va multumesc, mama! Nici nu stiti ce inseamna pentru noi ce ati facut, le-a spus femeia, cu lacrimi in ochi.

Mamaia Eugenia are 80 de ani si, in ciuda greutatilor vietii si a varstei inaintate, ea munceste in fiecare zi pentru a le oferi celor trei copii un minim necesar traiului si, mai ales, o educatie frumoasa.

Multumim, mamaie Eugenia, pentru lectia de viata pe care ne-ai oferit-o tuturor si pentru speranta pe care ne-o sadesti in suflete.

Multumim jandarmilor craioveni pentru gestul de omenie pe care l-au facut, dar si pentru ajutorul pe care i-l vor acorda de acum inainte!

”Multumim, mamaie Eugenia, pentru lectia de viata pe care ne-ai oferit-o tuturor si pentru speranta pe care ne-o sadesti in suflete.

Multumim jandarmilor craioveni pentru gestul de omenie pe care l-au facut, dar si pentru ajutorul pe care i-l vor acorda de acum inainte!”

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds