Fiica doctoriţei de 48 de ani din Feteşti, răpusă de coronavirus, a izbucnit când a primit decizia privind pensia de urmaş: „Ruşine! O umilință!”

Fiica doctoriței Mioara Neagu din Fetești, care a decedat în luna octombrie în urma infecției cu COVID-19, luptă cu autorităţile pentru a obţine pensia de urmaş după decesul mamei sale.

Tânăra, studentă la Medicină şi Farmacie, reclamă faptul că dreptul său nu este recunoscut, iar ca şi cauză a morţii mamei sale a fost menţionată „o boală obişnuită”.

Mioara Neagu era medic coordonator al Compartimentului de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Anghel Saligny”

Fetești, iar în urmă cu o lună a început să se simtă rău. Medicul a fost transferat la Spitalul Colentina din București, iar în luna octombrie a decedat.

Fiica sa, studentă la facultatea de medicină şi Farmacie luptă pentru a obţine pensia de urmaş. Aceasta a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, după ce Casa de Pensii i-a stabilit un venit de 1.622 de lei, considerând că Mioara Neagu a murit de o boală obişnuită.

După cum bine ştiţi, mama mea a decedat în urma infectării cu virusul Sars Cov-2. În urma acestui eveniment tragic, trebuie să beneficiez de o pensie de urmas. Ceea ce nu pot să concep este faptul că în decizia primită astăzi, cauza decesului este

„o boală obişnuită” în opinia celor ce au emis-o. Mi se pare o umilinţă, şi în acelaşi timp şi o jignire adusă la adresa mea şi a celor ce au iubit-o”, a scris Andreea pe Facebook.

Fiica doctoriței Mioara Neagu din Fetești, care a decedat în luna octombrie în urma infecției cu  COVID-19, luptă cu autorităţile pentru a obţine pensia de urmaş după decesul mamei sale. Tânăra, studentă la Medicină şi Farmacie, reclamă faptul că dreptul său nu este recunoscut, iar ca şi cauză a morţii mamei sale a fost menţionată „o boală obişnuită”.
Mioara Neagu era medic coordonator al Compartimentului de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Anghel Saligny” Fetești, iar în urmă cu o lună a început să se simtă rău. Medicul a fost transferat la Spitalul Colentina din București, iar în luna octombrie a decedat.

Fiica sa, studentă la facultatea de medicină şi Farmacie luptă pentru a obţine pensia de urmaş. Aceasta a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, după ce Casa de Pensii i-a stabilit un venit de 1.622 de lei, considerând că Mioara Neagu a murit de o boală obişnuită.
După cum bine ştiţi, mama mea a decedat în urma infectării cu virusul Sars Cov-2. În urma acestui eveniment tragic, trebuie să beneficiez de o pensie de urmas. Ceea ce nu pot să concep este faptul că în decizia primită astăzi, cauza decesului este „o boală obişnuită” în opinia celor ce au emis-o. Mi se pare o umilinţă, şi în acelaşi timp şi o jignire adusă la adresa mea şi a celor ce au iubit-o”, a scris Andreea pe Facebook.

”A vindecat si a salvat multe vieti”

Conform Legii nr. 56 din 15 mai 2020, trebuie sa beneficiez de o pensie de urmaş COVID în semn de recunoştinţă pentru munca depusa de iubita mea mamă în spitale. Pensie egală cu 75% din salariul ei de bază, pensie pe care trebuia să o primesc pentru terminarea studiilor mele.

Am încercat să discut şi să fac acest lucru posibil, însă nepăsarea în România este caracteristică. Mama mea a fost cadru medical, a lucrat timp de ani de zile în spitale şi s-a dedicat întru totul în ceea ce a facut.

A vindecat si a salvat multe vieti. In urma acestor fapte realizate eu primesc doar 1.622 de lei (unicul ei copil)”, a spus Andreea, fiica medicului Mioara Neagu.

„Ştiu că publicarea acestui mesaj nu îmi va rezolva problemele şi nu îmi va raspunde întrebărilor pe care mi le pun zilnic, însă am vrut să vă arăt încă o dată în ce tara traim. O ţară în care nu se respectă legea!

Bani pentru pensiile private au existat întodeauna, însă pentru o studenta rămasă fără mamă, ce doreşte să îşi continue studiile, se pare că nu. Meritele mamei mele cum sunt recunoscute de fapt? Căci nu văd. Ruşine!”, mai scrie Andreea. scrie gandul.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds