Klaus Iohannis a anunțat ziua în care se vor redeschide piețele: „Este o veste bună pentru producători…”

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat miercuri, 2 decembrie 2020, că toate piețele agroalimentare care funcționează în spații închise își vor relua activitatea la sfârșitul acestei săptămâni. Șeful statului a dat vestea bună la deschiderea tronsonului de autostradă A7, varianta ocolitoare Bacău.

Majoritatea piețelor au redeschis imediat

„Este o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe dar și pentru românii care vor să își facă cumpărăturile”, a comunicat Klaus Iohannis.

În plus, șeful statului a dezvăluit că această decizie a fost luată alături de Guvernul Orban, ca urmare a discuțiilor cu experții sanitari. Deși majoritatea piețelor au fost închise din cauza faptului că erau considerate focare de infecție cu virusul SARS-COV-2, majoritatea au redeschis, găsind ca opțiune de funcționarea eliminarea pereților modulari sau de sticlă.

Deși s-a testat mai puțin în ultima perioadă, scăderea numărului de cazuri este vizibilă
„Am putut să constatăm că, în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ.

Da, este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși, scăderea este clară și dați-mi voie să vă spun, fiindcă și aici sunt tot felul de interpreți politici: această scădere se poate constata cam peste tot în Europa.

Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o ”șurubare” la date, ci este o realitate în Europa”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Parlamentul a adoptat un proiect de lege ce conține precizări specifice privind modul în care piețele din spații închise își vor desfășura activitatea. Astfel, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

“Din fericire, facem parte din țările unde se constată o reducere. Asta fiind constatată, am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii, și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele.

Asta este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a adăugat Klaus Iohannis.

Șeful statului nu a menționat, însă, dacă piețele se redeschid prin promulgarea legii sau printr-o hotărâre de Guvern care să cuprindă noi măsuri privind gestionarea pandemiei.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds