Nelu Tătaru a anunțat restricțiile pentru sărbători! Ce nu au voie românii să facă: ”Ţine doar de noi”

Încă puțin și vin sărbătorile de iarnă! Cadoul din acest an pentru români este, din nefericire, un set de noi reguli împotriva COVID-19! Nelu Tătaru a anunțat restricțiile pentru sărbători! Ce nu au voie românii să facă? Toată lumea trebuie să știe asta!

Deși toată lumea spera ca pandemia de coronavirus să se termine înainte de sărbători, din nefericire, COVID-19 are alte planuri pentru țara noastră! Cazurile de infectare cu noul coronavirus cresc considerabil de la o zi la alta, iar autoritățile statului s-au văzut nevoite să ia decizii radicale pentru a reuși să salveze viețile românilor în prag de sărbători!

Nelu Tătaru a anunțat restricțiile pentru sărbători și a spus ce nu au voie românii să facă
În acest context, Nelu Tătaru a anunțat o serie de noi restricții ce vizează sărbătorile de iarnă din acest an. Ministrul Sănătății a declarat că depinde de fiecare dintre noi dacă vom sărbători

în familie sfârşitul de an, dar mai ales, că ”în familie”, înseamnă, de fapt, doar membrii care se află în momentul respectiv în locuință. Tătaru consideră că ține doar de noi modul în care gestionăm situația.

“Recomandarea rămâne aceeaşi, ca tot ceea ce înseamnă recomandare generală să fie respectat şi acum.

Ţine doar de noi dacă sărbătorile sunt mai laxe, în familie. Ţine doar de noi dacă transmiterea în comunitate va fi mai mică”, a declarat Nelu Tătaru.

Raed Arafat: ”În familie înseamnă între oamenii care stau în aceeași casă”
În urmă cu câteva zile, și Raed Arafat a ținut să explice concret ce înseamnă, de fapt, Crăciunul petrecut în familie în contextul pandemiei. Arafat susține că ”în familie” înseamnă doar oamenii care locuiesc deja în casa respectivă, nicidecum alte rude care vin și pleacă. În acest caz, persoanele cauză își asumă un risc și se pot contamina una pe cealaltă cu ușurință.

”In familie inseamna intre oamenii care stau in aceeasi casa, da! In familie largita inseamna sa vin si altii la tine, ti-ai asumat imediat un risc! Asa ca, modul in care iti organizezi masa de Craciun, daca aduci si bunicii, si alti prieteni si mai multa lume, care stau in alte zone, riscul de transmite este mai mare. Asta e un lucru logic”, a spus secretarul de stat.

Șeful DSU a ținut să tragă un semnal de alarmă și le-a explicat românilor regulile de la care nu trebuie să ne abatem nicio secundă: masca de protecție purtată corect atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, distanțarea socială, dar mai ales, igiena. Românii trebuie să înțeleagă că sărbătorile din acest an se vor desfășura într-un mod cu totul și cu totul diferit!

”Limitele generale le stim deja: masca cred ca va fi si atunci, distantarea va fi si atunci, limitele la activitatile in spatiile inchise vor fi si atunci, cel mai probabil. Daca vor fi si alte masuri, asta n-am cum sa prezic de pe acum. Important e sa sesizam cu totii ca n-avem cum sa avem o sarbatoare similara cu cea din 2019”, a completat el. scrie spynews

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds