Autoritățile au făcut anunțul! Când se vor aprinde luminițele de Crăciun în București

Potrivit unui comunicat de presă oferit de autoritățile locale, bulvardele și intersecțiile din Sectorul 4 al Capitalei vor fi împodobite cu patru milioane de beculeţe colorate şi peste 5.000 de instalaţii şi decoraţiuni luminoase.

Când se vor aprinde luminițele de Crăciun în București
Potrivit primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, luminițele vor fi aprinse sâmbătă, la ora 18:00, în prezența edilului. Evenimentul se va întâmpla la intersecţia Bulevardului Alexandru Obregia cu străzile Emil Racoviţă şi Niţu Vasile (intersecţia Fântâna Florilor).

Potrivit Agerpres, principalele artere de circulaţie, precum şoselele Olteniţei şi Berceni, bulevardele Brâncoveanu, Tineretului, Alexandru Obregia, Gheorghe Şincai, Calea Văcăreşti, Metalurgiei, Strada Turnu Măgurele, dar şi marile intersecţii, Big Berceni, Fântâna Florilor, Tineretului-Văcăreşti, Apărătorii Patriei au fost decorate cu ghirlande luminoase şi cu zeci de figurine tridimensionale cu motive specifice sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, potrivit sursei citate, luminițele din restul sectoarelor vor fi aprinse treptat și nu va exista nicio ceremonie oficială în acest sens.

Politicienii care nu vor decora orașele în acest an de Craciun
Primul care a anunţat că dispare magia Crăciunului este Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6 din Bucureşti. El dă vina pe fosta administraţie că nu a făcut achiziţia luminiţelor, iar el nu are timp să organizeze licitaţia.

”Nu vom avea anul acesta luminiţe de Crăciun în sectorul 6”, a declarat Ciprian Ciucu, primar sector 6 Bucureşti.

Şi dacă în sectorul 6 nu vor fi luminiţe de Crăciun, atunci le găseşti în sectorul 5. Piedone spune că nu va cumpăra instalaţii noi, dar le va folosi pe cele de anul trecut.

”Vom folosi luminiţele şi ornamentele pe care le avem deja pe stoc, iar montarea acestora se va realiza în regie proprie”, a declarat Ciprian Popescu Piedone, primar sectorul 5 Bucureşti.

Şi în alte oraşe din ţară s-au găsit soluţii care să rezolve problema. La Craiova, spiritul Crăciunului este mai presus de pandemia Covid-19. Un milion de luminiţe vor străluci în centrul oraşului, pe principalele străzi şi în Parcul Nicolae Romanescu. Anul acesta, târgul de Crăciun din Craiova este inclus în topul Forbes. Craiovenii spun că decoraţiunile mai alungă stresul provocat de pandemie.

”Nu este propriu-zis un Târg de Crăciun pentru că nu avem locul de joacă, aşa cum aveam în alţi ani. Nu avem caruselul, nu avem patinoarul. Sunt doar căsuţe ale unor comercianţi care vor expune acolo diferite produse, dar nu produse care să necesite ca persoanele să staţioneze în faţa căsuţei. Adică, nu va mai fi ca în alţi ani cu mâncare”, a declarat Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Există totuşi şi oameni care ar accepta un Crăciun fără târguri şi luminiţe de sărbătoare. De aceeași părere este și președintele României, Klaus Iohannis.

”Organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuşi încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă şi inoportună”, a declarat Klaus Iohannis.

Prin comparaţie, Angela Merkel a încercat încă din octombrie să salveze Crăciunul pentru germani atunci când le-a impus mai multe restricţii.

”Pandemia se răspândeşte rapid, mai rapid decât acum mai mult de şase luni. Etapa mai uşoară din timpul verii a trecut, acum ne aflăm înaintea unor luni dificile. Următoarele zile şi săptămâni vor determina cum va fi iarna, cum va fi Crăciunul”, susține Angela Merkel, cancelarul Germaniei.potrivit redactia.ro

 

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds