I-au controlat buzunarele lui Nicolae Ceausescu cand l-au arestat. Ce au descoperit

Chiar daca au trecut 30 de ani de la m0artea sotilor Ceausescu, fascinatia romanilor pentru acest subiect a ramas foarte mare. E de inteles, pentru ca fostii lideri comunisti si-au lasat amprenta asupra poporului roman, de multe ori intr-un mod nu tocmai placut.

Pe data de 22 decembrie 1989, Elena si Nicolae Ceausescu au parasit Bucurestiul cu un elicopter, atunci cand si-au dat seama ca au pierdut controlul, iar revolutia prinde amploare.

Prima oprire a celor doi lideri comunisti au fost la resedinta lor e la Snagov, unde au ajuns in jurul orelor 12.00, iar de acolo au plecat spre Targoviste.

Insa, in apropiere de Boteni, armata a cerut elicopterului sa aterizeze, dar Elena si Nicolae Ceausescu au abandonat aeronava si au pornit spre Targoviste cu masinile unor persoane oprite pe strada de ofiterii de securitate.

Au stat ascunsi cateva ore, dar seara s-au dus la sediul Militiei Judetene, care fusese ocupat intre timp de revolutionari.

Mai mult, aici Elena si Nicolae Ceausescu au fost arestati, iar la perchezitiile corporale revolutionarii au descoperit ca liderul avea buzunarele goale.

Acesta nu obisnuia sa tina bani la el, pentru ca in majoritatea contextelor nu avea nevoie, iar toate celelalte lucruri de valoare le tineau in poseta Elenei Ceausescu.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds