Mii de români se întorc acasă de Paște. În ultimele 24 de ore, au intrat în ţară peste 10.000 de oameni

Mii de persoane se întorc în țară, de Paște. În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 19.800 persoane, atât cetăţeni români cât şi străini, anunță autoritățile.

Aproape 19.800 de persoane, cetățeni români și străini și peste 14.500 de mijloace de transport au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.100 persoane cu 7.900 de mijloace de transport, iar pe cel de ieşire, 9.700 persoane cu 6.600 de mijloace de transport.

“În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.500 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor”, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 10.300 de persoane şi 8.200 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 6.200 de persoane cu 4.100 mijloace de transport.

Amenzi de peste 24.500 de lei pentru 26 de fapte ilegale

Pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea acestor formalități și stabilirea măsurilor dispuse de personalul medical aflat în punctele de trecere a frontierei, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Polițiștii de frontieră au aplicat amenzi contravenționale în valoare de peste 24.500 de lei pentru 26 de fapte ilegale.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds