14 Simptome care arata că eşti intoxicat cu mucegai. Toată lumea ar trebui să le știe

Când auziți cuvântul mucegai, vă gândiți adesea la alimente putrezite sau dușuri murdare în băi, dar această substanță foarte toxică este de fapt peste tot – și o respirați și o înghițiți în fiecare zi, fie că o știți sau nu. Este important să se cunoască semnele toxicității mucegaiului. Mucegaiul nu se limitează la ceea ce putem vedea în creștere în zone umede sau în case murdare sau clădiri. Adevărul este că majoritatea mucegaiului nu este nici măcar vizibil. El crește nedetectat în spatele zidurilor tale, sub podele și chiar în mâncarea ta. Și chiar dacă s-ar putea să nu îl puteți vedea, cu siguranță veți fi supuși efectelor sale toxice și chiar m0rtale. Atunci când corpul dvs. devine depășit de mucegai, acesta poate închide literalmente sistemul imunitar și poate declanșa un efect cascadă al bolilor, care poate dura luni și chiar ani pentru a fi diagnosticat, fără să mai fie vindecat. Nu toate mucegaiurile sunt “rele” sau toxice, cel puțin în același grad, dar există cu siguranță unele soiuri foarte otrăvitoare și chiar letale numite micotoxine care pot fi o provocare când vine vorba să le distrugeti sau să scapăți de ele o dată ce se rețin în mediul înconjurător și chiar în corp. Micotoxinele contaminează totul în mediul lor, inclusiv lucruri precum mobilierul, lenjeria de pat, draperiile și chiar și hainele. Odată ce se afla în organism, micotoxinele încep să vă distrugă sistemul imunitar, ducând la distrugerea articulațiilor, sistemului nervos și chiar creierului. În cele din urmă, poate duce la multe boli oribile, chiar și la cancer, iar în multe cazuri, daunele cauzate de aceste toxine mici sunt ireversibile. Potrivit unui studiu publicat în 2005 în cadrul Institutului Internațional de Agricultură Tropicală: “Toxicitatea acută are, în general, un debut rapid și un răspuns toxic evident, în timp ce toxicitatea cronică este caracterizată prin expunerea la doze mici pe o perioadă lungă de timp, având ca rezultat cancere și alte efecte, în general ireversibile”. Și dacă ai fi suficient de norocos pentru a fi afectat doar de mucegai, e posibil să simți efectele sale sub formă de alergii. Un studiu publicat în anul 2011 în domeniul biologiei aplicate și al mediului a arătat că între 25-28% dintre nord-americani sunt acum predispuși genetic să simtă efecte negative atunci când se află în zone afectate de apă, cum ar fi casele sau locurile de muncă. De asemenea, studiul a arătat că “umezeala”, care este terenul perfect pentru reproducerea fungilor și mucegaiurilor, este prezentă în până la 50% din casele și clădirile din America de Nord și “… creșterea fungică este o problemă în 15-40% din casele americane”. Pur și simplu, înseamnă că, în esență, aveți până la o șansă de 50/50 ca locuința sau locul de muncă să fie susceptibile de mucegai și dacă este, există până la o șansă de 40% că veți avea probleme de sănătate negative ca rezultat!

Unde se dezvoltă mucegaiul? Mucegaiul iubește zone umede, slab ventilate cum ar fi băi, subsoluri și oriunde există apă.
Se poate începe cu o scurgere scurtă în acoperiș sau în spatele dușului. S-ar putea să fi avut o inundație la un moment dat, care nu a fost curățată în mod corespunzător, iar mucegaiul trăiește acum sub pardoseala dvs., în podeaua covoarelor dvs. sau în spatele gipsului. Uneori, mucegaiul poate fi adus chiar și în casa dvs. prin materiale contaminate în timpul construcției, cum ar fi lemnul netratat sau alte materiale de construcție. Mucegaiul a înflorit, de asemenea, în locuri cum ar fi un sistem de aerisire murdar, unde praful și umiditatea au fost colectate de luni sau chiar ani. În multe cazuri, există chiar tulpini de mucegai care supraviețuiesc și se dezvoltă în climă uscată și aridă, cum ar fi Arizona sau Nevada, unde există un mucegai specific care cauzează probleme severe de respirație pentru persoanele sensibile. Dar casa ta sau alte clădiri nu sunt singurele locuri în care crește această toxină predominantă – alimentele pot fi foarte susceptibile la micotoxine. Cerealele, nucile, ciocolata, cafeaua și vinul sunt, de exemplu, vulnerabile.

Cum stiu daca am otrăvire cu mucegai?

Problema cu alergiile la mucegai și / sau otrăvirea este că, până de curând, medicii și alți profesioniști în medicină ar spune pur și simplu pacienților că simptomele lor erau “în cap”, deoarece nu au putut identifica cauza. Cu toate acestea, pe măsură ce se manifestă tot mai multe studii, efectele mucegaiului sunt foarte reale și chiar pun în pericol viața unor persoane care sunt cele mai sensibile. Când sunteți expus în mod cronic la mucegai, simptomele dumneavoastră pot începe să fie ușoare, dar pe măsură ce corpul dumneavoastră începe să devină copleșit – inundat cu spori toxici – simptomele vor progresa. Și dacă nu aveți un medic care este familiarizat cu semnele și simptomele toxicității mucegaiului, puteți fi ușor greșit diagnosticat deoarece simptomele se aseamănă cu multe alte boli și sindroame – în special boala Lyme, boala celiacă, fibromialgia, sindromul de oboseală cronică și altele. Și pentru a complica în continuare problema, tratamentul pentru aceste afecțiuni este mult diferit de cel pentru toxicitatea mucegaiului și, în unele cazuri, poate chiar exacerba problema.

Dacă aveți un sistem imunitar compromis, mucegaiul poate ataca plămânii, pielea, organele, ochii și poate cauza efecte devastatoare, cum ar fi cancerul pulmonar sau insuficiența renală.

Ce pot face?

Dacă bănuiți că mucegaiul ar putea fi o problemă, există mai multe lucruri pe care le puteți face: Testați-vă mediul. Cel mai fiabil și mai utilizat test este ERMI (Environmental Relative Moldiness Index), elaborat de Agenția pentru Protecția Mediului. Dacă există mucegai prezent, acest test va dezvălui ce tip și dacă este toxic. Găsiți un expert profesional de remediere a mucegaiului: dacă testul revine pozitiv, puteți lucra cu o companie profesională de remediere a mucegaiului care vă poate ajuta să determinați sursa mucegaiului și să efectuați toate reparațiile necesare la scurgeri sau să eliminați materialele contaminate, etc. După finalizarea tuturor lucrărilor, asigurați-vă că testați zona din nou pentru a vă asigura că toți sporii sunt absenți înainte de reconstruire sau de mutare înapoi. Găsiți un medic care se specializează în probleme de mucegai: în special, căutați un medic care este instruit în “Protocolul pentru încălțăminte” sau este familiarizat cu boala mucegaiului, astfel încât să puteți începe procesul de dezintoxicare.

Mâncați și trăiți sănătos:

Odată ce ați scăpat corpul de toxine, va trebui să continuați să vă sprijiniți sănătatea prin evitarea alimentelor care hrănesc sau conțin drojdie, mucegai și ciuperci, cum ar fi carbohidrații și zaharurile – în esență, va trebui să urmați o Dieta Candida. Există, de asemenea, suplimente cum ar fi glutation, cărbune activ, frunze de măsline și multe altele care vă pot ajuta să vă reconstruiți și să vă restaurați corpul.

Rămâi informat: În timp ce lumea poate începe să înțeleagă efectele pe care mucegaiul le poate avea asupra sănătății noastre, există încă multe resurse minunate de care puteți profita pentru a vă informa mai bine și pentru a proteja familia dvs.

Sursă: dailyhealthpost.com

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds