Cati bani primeste personalul medical implicat in campania de vaccinare

Un medic va primi 100 de lei pe ora, un asistent medical – 50 de lei pe ora, iar un registrator, 25 de lei pe ora, pentru activitatea desfasurata in centrele de vaccinare impotriva COVID-19. Si medicii de familie vor primi sume de bani in functie de serviciile prestate.

Potrivit Ordonantei de Urgenta citite in prima lectura in ultima sedinta de Guvern, cheltuielile privind plata personalului medico-sanitar si auxiliar sanitar, cu exceptia personalului delegat sau detasat, care isi desfasoara activitatea in cadrul centrelor de vaccinare impotriva COVID 19 se

finanteaza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii, prin transferuri catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate si de la bugetul autoritatilor administratiei publice locale.

Proiectul obtinut de jurnalistii Aleph News prevede ca personalul medico-sanitar si auxiliar sanitar implicat in vaccinare in cadrul centrelor, cu exceptia personalului delegat sau detasat, va fi platit pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferentiat.

Un medic ca primi 100 de lei pe ora, un asistent medical – 50 de lei pe ora, iar registratorii vor primi 25 de lei pe ora.

Pentru activitatea prestata de medicii de familie, in vederea informarii, programarii la vaccinare, monitorizarii si raportarii reactiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii de asigurati, acestia beneficiaza de un tarif pe serviciu.

Pentru primii 25% din numarul total al asiguratilor inscrisi pe lista proprie eligibili la vaccinare, in functie de tipul de vaccin utilizat, medicii de familie vor primi 30 lei/serviciu. Peste pragul de 25%, tariful pe serviciu se ajusteaza astfel: pentru intervalul dintre 25,001% – 45% din numarul total al asiguratilor inscrisi pe lista proprie eligibili la vaccinare, functie de tipul de vaccinul

utilizat – 40 lei/serviciu, pentru intervalul dintre 45,001 % – 65% din numarul total al asiguratilor inscrisi pe lista proprie eligibili la vaccinare, functie de tipul de vaccinul utilizat – 50 lei/serviciu, iar pentru intervalul de peste 65% din numarul total al asiguratilor inscrisi pe lista proprie eligibili la vaccinare, functie de tipul de vaccinul utilizat – 60 lei/serviciu.

Tarifele sunt aplicabile inclusiv pentru administrarea vaccinului de catre medicul de familie, in cabinetul propriu, in conditiile stabilite prin Strategia de vaccinare impotriva COVID 19 in Romania.

Proiectul de OUG prevede si plata pentru medicii de familie care acorda servicii persoanelor care nu au un medic de familie sau pentru cazurile in care medicul de familie nu asigura aceste servicii in termen de maxim 20 zile de la demararea fiecarei etape de vaccinare. Pentru

informare, programare monitorizare si raportare a reactiilor adverse tariful este de 1 5 lei /serviciu, iar in cazul in care medicul de familie realizeaza in cabinetul propriu vaccinarea propriu-zisa tariful este de 30 lei/serviciu.

Pentru functionarea centrelor de vaccinare impotriva COVID-19, din bugetul Ministerului Sanatatii se asigura fondurile necesare finantarii cheltuielilor prevazute in Programul national de vaccinare, pentru activitatea de vaccinare impotriva COVID-19 si cheltuielilor privind plata

personalului medico-sanitar si auxiliar sanitar care isi desfasoara activitatea in cadrul centrelor de vaccinare impotriva COVID-19 organizate in cadrul unitatilor sanitare, prin transferuri catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, pe baza solicitarilor CNAS formulate in acest sens.

Ordonanta de urgenta ar urma sa intre in dezbatere si votare in sedinta de Guvern de saptamana viitoare.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds