Ne vaccinăm, dar nu renunțăm la masca de protecție! Explicațiile medicului Beatrice Mahler

Ne vaccinăm, dar nu renunțăm la masca de protecție! Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler a declarat că imunizarea prin vaccinarea nu înseamnă, că trebuie să renunțăm la masca de protecție. De asemenea, medicul a precizat că nivelul de transmitere a virusului în comunitate este ridicat.

Ne vaccinăm, dar nu renunțăm la masca de protecție! A doua etapă de vaccinare a început, iar mulți oameni se întreabă dacă vor mai purta mască de protecție, în cazul în care se vaccinează. Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler a vorbit pentru Digi24, despre această situație. Conform acesteia, imunizarea prin vaccinare nu înseamnă, că trebuie să renunțăm la masca de protecție. „Deocamdată, suntem la un nivel de transmitere comunitar ridicat și există o fereastră de timp pentru care nu există timp în spate, fereastră de timp de la care virusul intră în corp și momentul la care imunitatea noastră reușește să răspundă. Nu se știe dacă în acea fereastră virusul nu reușește să se multiplice, astfel încât persoanele care contactează virusul să fie o sursă de infectare. Până avem răspuns la această întrebare e bine să purtăm masca. Sunt cercetări în desfășurare și acest lucru va fi util pentru modul în care va trebui să ne organizăm viață în viitor”, a spus Beatrice Mahler.

De asemenea, medicul Adrian Streinu Cercel a declarat duminică, după ce a făcut vaccinul la Institutul Matei Balș, ca masca sanitară trebuie să rămână obligatorie chiar și după vaccinare. „Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați„, a explicat Adrian Streinu Cercel.

Necesitatea purtării măștii sanitare chiar și după vaccinare a fost transmisă chiar înainte ca în lume să înceapă imunizarea contra virusului. Medicul la Emory University Hospital din Atlanta, Colleen Kraft a atras atenția la sfârșitul anului trecut că după ce vaccinul va fi administrat în două doze, cei care îl vor face vor fi nevoiți să poarte în continuare masca de protecție. „Trebuie să-i acordăm timp sistemului nostru imunitar să se dezvolte şi să lupte cu succes împotriva virusului, aşa că vaccinul nu e vreun «glonţ de argint» cu efect instantaneu, imediat cel îl iei”, a spus Kraft. Totodată, purtatea măștii de protecție ar putea deveni o normă socială obișnuită, mai ales în sezonul rece.

Platforma STS pentru programarea la vaccinarea anti-COVID19 etse disponibilăâ
Platforma STS pentru programarea oamenilor la vaccinarea împotriva coronavirsului nu a funcționat luni dimineață,deși oamenii s-au prezentat la centre pentru vaccin. Ulterior, STS a anunțat că problema a fost remediată. Platforma informatică pentru înscriere și programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiștii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Național pentru Vaccinări.
Aplicația este funcțională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare.Vă mulțumim pentru înțelegere!, se arata in comunicatul STS.

Managerul Institutului Matei Balș a declarat că în centrul de aici numărul de programări este dublu față de normal, pentru că programările au fost dublate. De asemenea, o altă cauză este faptul că vaccinurile au ajuns târziu în centru.potrivit redactia.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds