Scovergi – Rețeta clasică, veche din străbuni.

Foarte îndrăgite, servite atât calde cât și reci, dulci sau sărate, scovergile sunt ușor de preparat și vă provocăm să încercați cea mai simplă rețetă de scovergi, rețeta clasică, veche din străbuni.

Iată cât de puține ingrediente sunt necesare pentru cea mai simplă rețetă de scovergi:

600 gr făină

300 ml apă caldă

25 gr drojdie proaspătă

1 linguriță zahăr

1/2 linguriță sare.

ulei pentru prăjit

Cum procedăm pentru a prepara cea mai simplă rețetă de scovergi.

Cernem făina într-un vas încăpător și facem o adâncitură la mijlocul ei.
Într-un alt vas, amestecăm drojdia cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și o lingură de făină. Omogenizăm amestecul și îl lăsăm la loc cald 10 minute, sau până se dezvoltă drojdia și se fac bășicuțe la suprafață.

Turnăm acest amestec în adâncitura din făină. În apa caldă diluăm sarea, apoi clătim bine cu ea, vasul în care a fost drojdia, să recuperăm ce a mai rămas pe pereții vasului.

Turnăm, apoi, în fir subțire, apa caldă peste drojdia de la mijlocul făinii și amestecăm bine, adăugând, treptat și din făina de pe margini. Amestecăm bine până obținem un aluat de scovergi omogen, ușor moale, nu ferm ca la gogoși, sau ca la pâine.
Acoperim aluatul cu un ștergar și îl lăsăm la loc cald până își dublează volumul.

Pregătim o baie de ulei într-un ceaun sau o tigaie adâncă. Cu mâinile umezite în apă rece, rupem din aluat și formăm scovergi ușor plate pe care le scufundăm în uleiul încins. Le rumenim pe ambele părți și le scoatem pe prosoape absorbante.

Servim delicioasele scovergi calde, la mic dejun cu legume și brânzeturi, cu ouă ochiuri sau fierte, dar le putem servi și ca desert, presărate cu zahăr.

Spor și poftă bună!

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds