Cum arată noua declarație pe propria răspundere, pentru a circula după ora 22

Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile, pe 14 martie. Astfel, românii vor avea nevoie de o declarație pe propria răspundere pentru a circula pe timp de noapte.

Autoritățile au decis să prelungească starea de alertă a fost prelungită în România cu încă 30 de zile.

Măsura va intra în vigoare începând din 14 martie. Potrivit noilor restricții, pentru a circula în intervalul 22:00-05:00 va fi nevoie de o declaraţie pe propria răspundere.

Declaraţia pe propria răspundere, pentru a circula între orele 22:00-05:00
Există posibilitatea ca declaraţia pe propria răspundere să fie completată direct online, dar trebuie să conţină semnătura olografă.

Astfel, dacă completaţi forumularul online va trebui să îl printaţi şi să-l semnaţi de mână.

Guvernul a aprobat în ședința de guvern de miercuri prelungirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile, începând din 14 martie 2021, conform romaniatv.net. Începând de dumincă,

va fi nevoie de prezentarea declarației începând cu ora 22:00,în loc de ora 23:00 Circulaţia nu va fi restricționată în timpul zilei.

Care sunt noile restricţiile impuse de Guvern
Noile restricții impuse de Guvern includ și limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică.Astfel, spațiile de cazare vor putea fi ocupate la cel mult 70%

din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă:

Președintele Klaus Iohannis i-a asigurat pe români, că nu se ia în calcul posibilitatea implementării carantinei totale de Paşti.

Numărul de infectări din ultima săptămână este îngrijorător, astfel încât starea de alertă va fi prelungită în decursul acestei săptămâni. Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii va începe cu ora 22, faţă de ora 23, cum este prevăzut în mod actual.

„Vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind pandemia sunt îngrijorătoare, creșterea e evidentă, presiunea pe secțiile

ATI crește.Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare. Campania merge foarte bine”, a declarat preşedintele României. scrie kanald.ro