ULTIMA ORA! Mii de români intră în carantină! Raed Arafat a dat ordin. Restricțiile intră în vigoare de azi, 16 martie

Vești proaste pentru zeci de mii de români. Vor intra din nou în carantină după ultima decizie luată de

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Aceștia vor fi nevoiți să respecte reguli stricte pentru o perioadă de două săptămâni.

Vești proaste pentru o parte din locuitorii județului Ilfov. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a semnat două ordine.
Mai exct, potrivit documentelor semnate de șeful DSU, comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu, şi comuna Cornetu, cu satele aparţinătoare Cornetu şi Buda, intră în carantină de marţi, de la ora 22,00, până pe 30 martie la aceeaşi oră.

De menționat este faptul că, decizia ine în contextul creșterii alarmante a numărului de noi infectări cu noul coronavirus. Astfel, ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică,

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţă extraordinară, luni, două hotărâri prin care s-a propus instituirea carantinării zonale pentru comunele Chiajna şi Cornetu.

Coronavirusul face ravagii în România
Tot mai multe localități intră în carantină, iar numărul infectărilor crește de la o zi la alta. Astfel, potrivit datelor publicate de GCS, până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 868.799 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Numărul persoanelor vindecate va fi transmis ulterior întrucât aceste date sunt indisponibile la acest moment din cauza unor lucrări la platforma de centralizare a datelor.

De menționat este faptul că, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.118 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Tototdată, până astăzi, 21.698 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Mai exact, în intervalul 15.03.2021 (10:00) – 16.03.2021 (10:00) au fost raportate 133 de decese (75 bărbați și 58 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele

din Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București. scrie capital.ro