Medicul pneumolog Flavia Groșan a dezvăluit cum a vindecat peste 1.000 de pacienți cu Covid, fără o zi la spital. Iată o parte din schema de tratament: “Covid-ul este o răceală fițoasă”
Medicul pneumolog Flavia Groșan din Oradea a devenit peste noapte cea mai căutat și discutat subiect pe rețelele de socializare. Totul a pornit după ce aceasta a afirmat că a vindecat peste 1.000 de pacienți de Covid, fără ca aceștia să aibă nevoie vreo zi la spital. Mai mult, doamna doctor are propria ei schema de tratament, pe care a dezvăluit-o, într-o oarecare parte, public.
Specialistul în pneumologie din Oradea, Flavia Groșan, a susținut că a vindecat peste 1.000 de persoane care s-au infectat cu temutul Coronavirus, fără ca pacienții ei să aibă nevoie de vreo zi de spitalizare. Și toate aceste, spune Flavia Groșan, a folosit o schemă proprie de tratament.
Tot medicul Flavia Groșan a subliniat faptul că oxigenul folosit în secțiile ATI ar putea face rău pacienților, de fapt. Însă aceste afirmații ale pneumologului de la Oradea au atras atenția Colegiului Medicilor din Bihor, moment în care a fost chemată să dea explicații. Așa se face că doamna doctor Groșan riscă acum chiar și excluderea sa din profesie.
Este de menționat faptul că medicul Flavia Groșan are cabinet privat. Acolo a acordat consultațiile la care a făcut referire în spațiul public. Totodată, medicul a acordat chiar și consultații online, după cum a mărturisit.
Flavia Groșan și-a dat demisia din sistemul public în iulie 2020, moment în care a devenit extrem de activă și pe rețelele sociale.
Medicul pneumolog Flavia Groșan, cum a vindecat peste 1.000 de pacienți cu Covid fără spital
Medicul pneumolog Flavia Groșan a dezvăluit o parte din tratamentul pe care îl foloseşte cu pacienţii care s-au infectat cu COVID. Aceasta spune că a vindecat aproape o mie de pacienți, fără o zi de spitalizare și cu medicație pentru pneumonie.
Flavia Groșan a afirmat, joi seară, la Antena 3, că în schema ei de tratament sunt incluse Claritromicina, Ventolin-ul și Flixotide.
„În zece zile pacientii mei sunt ok, mai stau 4 zile in izolare dupa care isi reiau activitatea. Sunt mii si mii de pacienti pe care i-am tratat. Stiu 3 cazuri care au ajuns in spital, nu sunt perfecta. Claritromicina este vedeta, dar nu poate singură, are nevoie de adjuvant. Regina este Ventolin, regele este Flixotide. Schema nu este bătută în cuie, o adaptam la pacient. Unde este nevoie, un pic de hidrocortizon. Covid-ul este o raceala zdravana, mai fitoasa asa, un virus un pic mai agresiv, simptomele sunt un pic mai brutale. Trebuie tratat de la primul simptom, intri pe tratament sa nu-i dai voie sa coboare. Rolul schemei mele este antiinflamator sa limitez raspandirea Covid-ului. Eu asa am tratat Covid, in stilul asta”, a declarat pneumologul Flavia Groșan, joi seară, la Antena 3.
Schema de tratament a medicului pneumolog Flavia Groșan
Medicul a atras atenția și asupra faptului că supradozajele de oxigen administrate în spitalele din România ar provoca edem cerebral. Potrivit pneumologului Groșan, aceasta ar fi una dintre cauzele care duc la decesul pacientului.
”În saturațiile de oxigen de peste 80% eu mă duc cu doze foarte mici de oxigen, 2-3 litri pe minut și timp scurt pe zi, 4-5 ore. Oxigenul în exces inhibă creierul, pentru că normal creierul controlează organismul, nu un aparat. Eu aici nu am fost de acord cu ei deloc, cu dozele foarte mari de oxigen pe care le administrează, cu 20 de litri îi bagă în acidoză, în edem cerebral. Pentru că ei nu sesizează că oxigenul ține saturația, dar crește în același timp dioxidul de carbon în creier și fac edem cerebral și mor. Eu mă duc pe medicație ca să controlez saturația din oxigen. Oxigen foarte puțin și apoi la plimbare. Heparina mea este plimbarea, obligatoriu, un minut pe oră te plimbi, masă-pat, masă-geam, masă-bucătărie. Eu nu dau heparină pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienții intră pe picioarele lor și se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile ei sunt în ATI. Dacă eu mă sperii la 80% saturație atunci mă las de meserie, iar ei sub 90 îi bagă în spital. Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturație. Medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital și a apelat la mine. Am reușit să îl vindec fără spitalizare și doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicație calm, frumos până când l-am vindecat. Dacă se ducea în spital îl intubau pe loc”, a mai explicat pneumologul Flavia Groșan.potrivit redactia.ro