ULTIMA ORA! Timișoara revine în carantină pentru 72 de ore, printr-un ordin al Departamentului pentru Situații de Urgență, după ce restricțiile fuseseră ridicate printr-un vot la nivel local

Timișoara revine în carantină pentru 72 de ore, printr-un ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență care a avut consultări cu Ministerul Sănătății, au transmis aceștia duminică seară.

Restricțiile din Timișoara fuseseră ridicate sâmbătă seară printr-un vot la nivel local, în care nu a fost întrunit procentul de 2/3 necesar menținerii carantinei. Primarul Dominic Fritz (USR), susținător al introducerii restricțiilor în municipiu, s-a abținut la vot de această dată.
Timișoara a intrat în carantină în 8 martie, cu 7,49 cazuri la o mie de locuitori, dar, cu toate acestea, incidența infectării a continuat să crească și după două săptămâni de restricții, depășind rata de infectare 8 la mia de locuitori.

Spitalele din Timișoara sunt pline cu pacienți cu COVID, iar autoritățile caută soluții pentru suplimentarea numărului de paturi de ATI.

Comunicatul privind prelungirea carantinei cu 72 de ore în Timișoara

”Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș,
a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00.

Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP. Precizăm faptul că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național. scrie g4media