Amenzi pentru sindicalistii de la metrou

Greva de la metrou a revoltat oamenii din Capitala. Florin Citu i-a cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, sa ia masuri.

Haos in Bucuresti provocat de protestul sindicalistilor de la metrou. Politia Capitalei a intervenit. „O buna parte din persoanele care protesteaza la metrou a fost identificate si amendate”, a declarat Ciprian Romascanu, purtatorul de cuvant al P0litiei Capitalei. „Atragem atentia persoanelor care protesteaza sa respecte normele in vigoare – o parte au fost identificati si sanctionati”, a mai spus Ciprian Romascanu.

Reactia ministrului Transporturilor la protestul sindicalistilor

“O actiune ilegala da peste cap viata unui intreg oras. Cand interese mafiote sunt amenintate, o mana de oameni se agita pentru pastrarea unor privilegii si sinecuri. Faptul ca sindicatul USLM blocheaza metroul bucurestean este o palma data intregii Romanii.
Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toti contribuabilii care sustin prin subventie de la bugetul national activitatea si, evident, salariile de la companie. Oamenii onesti care lucreaza la metrou au venit in aceasta dimineata sa munceasca in folosul calatorilor. Pentru ei am toata aprecierea. Nu va lasati amagiti: miza ocuparii ilegale a unor sine de metrou nu o reprezinta binele angajatilor.

Nu, miza o reprezinta afacerile oneroase cu inchirierea de spatii comerciale. E dincolo de orice banuiala avand in vedere notificarea trimisa ieri pentru evacuarea spatiilor ocupate ilegal dupa expirarea contractului dintre Metrorex si firma sindicatului USLM in 2018. O firma, un sindicat vor neaparat sa capuseze Metrorex in liniste, in continuare. Cu legea de partea noastra nu vom da inapoi”, a scris Catalin Drula pe pagina sa de Facebook.