De AZI ai nevoie iar de declarația pe proprie răspundere

Odată cu noile măsuri impuse de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului, declarația pe proprie răspundere revine în actualitate. Modelul de declarație nu se schimbă, cel puțin deocamdată, poate fi folosit modelul vechi. SE vor modifica orele în funcție de restricțiile aplicate în zona respectivă.

Se revine la declarația pe proprie răspundere
Declarația pe proprie răspundere revine în actualitate odată cu noile măsuri luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Conform documentului emis de către Guvern, în urma ședinței CNSU, circulația persoanelor va fi restricționată după ora 20:00 în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori pe durata întregii săptămâni.

Măsură nu va mai fi aplicată în momentul în care incidența scade sub 7.

În localitățile unde incidența cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile este mai mare de 4 raportat la mia de locuitori, restricțiile după ora 20.00 vor fi aplicate în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Practic, cei care ies din case după ora 20.00 trebuie să prezinte autorităților o declarație pe proprie răspundere care să le justifice prezența pe stradă sau în trafic. De asemenea, ei le pot arăta polițiștilor o adeverință de la locul de muncă care să ateste faptul că merg spre serviciu.

Noile măsuri intră în vigoare vineri, 26 martie 2021
Aceste noi măsuri intră în vigoare de vineri, 26 martie 2021, imediat după ce vor apărea în Monitorul Oficial.

O altă măsură luată de autorități este limitarea programului magazinelor. Acestea se vor închide la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localităților cu o rată mai mare de 4 raportat la mia de locuitori.

În localitățile unde rata depășește 7, 5 cazuri la mie, măsura de limitare a programului magazinelor se va aplica în fiecare zi a săptămânii.

O veste bună pentru credincioșii care vor să participe la slujba de Înviere! Potrivit autorităților, în perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds