Raed Arafat, despre un lockdown total în România și noile măsuri de prevenire

Raed Arafat, despre un lockdown total în România și noile măsuri de prevenire

În ultima vreme s-a vorbit tot mai mult despre măsuri noi de prevenire și restricții din ce în ce mai dure, având în vedere că situația din România se complică și numărul de infectări crește considerabil. Oamenii se tem de posibilitatea impunerii unul lockdown la nivel național, iar Arafat a dorit să vorbească despre acest subiect și să clarifice cum stau lucrurile.

Arafat, despre lockdown-ul în România
Începând de azi, 28 martie, în România intră în vigoare noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului, în contextul creșterii semnificative a numărului de infectări. Astfel, în funcție de rata de incidență din localitatea din care provin, oamenii trebuie să respecte diferite măsuri care vizează circulația în afara locuinței.

Raed Arafat a explicat de ce autoritățile au recurs la impunerea de noi măsuri. Astfel, șeful DSU a declarat că era nevoie de alte măsuri, mai ales unde rata de incidență este mare, pentru a evita un lockdown total. Atât el, cât și premierul și alți oficiali au căutat măsuri pentru a evita carantina la nivel național.

Arafat spune că oamenii nu respectă regulile, mai ales în ceea ce privește agenții economici. În magazine, mall-uri, se formează aglomerații mari, oamenii nu stau la coadă așa cum trebuie, nu respectă distanțarea socială, motiv pentru care vor fi luate măsuri în acest sens.

“Măsurile care se iau la peste 4 la mie și la peste 7,5 la mie sunt suplimentare, decise tocmai pentru a evita un lockdown real și să ajungem să avem o problemă dacă nu luăm aceste măsuri de reducere a mobilității și a contactului.

Toata lumea, de la premier la președinte, toți am zis că nu se dorește un lockdown total. Dar masuri in zonele unde avem peste 4 la mie, peste 7,5 , punctuale, de carantinare zonala, locala, au ca efect sa reducă cresterea cazurilor si a impactului virusului”, a spus Raed Arafat.

Arafat are încredere în români
Șeful DSU este totuși optimist și spune că oamenii se vor adapta noilor măsuri și vor deveni mai responsabili, așa cum s-a întâmplat și în alte țări, unde erau nevoiți să respecte măsuri mult mai grele. Arafat este de părere că românii trebuie să devină mai responsabili, să respecte mereu restricțiile în vigoare și să înțeleagă că de ei depinde evoluția pandemiei.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds