Raed Arafat anunta noi RESTRICTII in Romania! Ce măsuri se vor impune

Raed Arafat a anunțat ce măsuri se vor impune în Capitală dacă rata de infectare cu coronavirus va depăși pragul de 7,5 la mia de locuitori. Bucureștiul se numără printre orașele cu cele mai multe cazuri de SARS-CoV-2 de la începutul lunii martie. Ce restricții s-ar putea impune?

Cazurile de îmbolnăviri cu COVID-19 au crescut semnificativ în Capitală, astfel autoritățile au decis impunerea unui set de măsuri pentru a preveni răspândirea bolii și pentru a reduce numărul infectărilor.
Bucureștiul a înregistrat săptămâna trecută o incidență de peste 6 la mia de locuitori, în acest caz orașul ar fi trebuit să intre în carantină, însă autoritățile au găsit o cale de mijloc, iar noile măsuri impuse vor intra în vigoare de săptămâna aceasta.
Restricții de weekend în Capitală, circulația permisă până la ora 20:00
Dacă numărul infectărilor va depăși pragul de 7,5 la mia de locuitori, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit un set de măsuri care se vor impune automat, fără alte discuții.
În ședința CNSU de săptămâna trecută, oficialii au deci ca circulația pe timp de noapte să fie permisă până la orele 20:00 în timpul weekend-ului în localitățile unde rata de infectare este, în ultimele două săptămâni, de 4 la mia de locuitori. Totodată, sălile de fitness au fost și ele închise.

”Referitor la intervalul orar care este permis circulaţiei – unde incidenţa este peste 4 la mia de locuitori în ultimele 14 zile urmează că în timpul week-endului – vineri inclusiv- circulaţia să fie permisă doar până la orele 20.00,

iar la operatorii economici activitatea să fie permisă până la ora 18. Revenirea se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie”, a declarat Raed Arafat.

Autoritățile au decis că, în cazul în care Capitala va depăși rata de infectare de 7,5 la mia de locuitori restricțiile de circulație impuse vinerea, sâmbăta și duminica vor deveni permanente pe tot parcursul săptămânii.

”Dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie atunci circulaţia va fi permisă până la orele 20 pe toată perioada săptămânii, iar operatorii economici activitatea se va închide la ora 18.00 pe toată perioada săptămânii, iar revenirea acestei măsuri va fi dacă se scade sub 7 la mia de locuitori”, a mai spus Arafat.

Șeful DSU, Raed Arafat, a mai precizat că aceste măsuri vor intra automat în vigoare dacă pragul va fi depăși, fără să mai fie nevoie de alte discuții sau dezbateri.

”Sunt măsuri care devin obligatorii şi nu se mai discută sau dezbat în cadrul comitetelor.

În momentul în care o incidenţă este atinsă, măsura intră automat pe baza incidenţei respective”, a adăugat Raed Arafat.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds