Andrei Caramitru despre protestatarii din țară: “Majoritatea sunt săraci, vai de capul lor”

Au fost două zile de proteste în România față de restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Mii de oameni au ieșit în stradă, au scandat și unii chiar au dat foc măștilor de protecție, în semn de revoltă față de măsurile aplicate recent de autorități. După a doua zi de proteste au apărut și câteva reacții din partea oficialilor, care au dezaprobat aceste proteste.

Andrei Caramitru i-a criticat pe protestatari
Fostul consilier al lui Dan Barna i-a criticat în termeni duri pe cei care au ieșit în stradă să protesteze împotriva măsurilor impuse de autorități pentru limitarea infectărilor cu coronavirus. Printr-o postare pe Facebook, Andrei Caramitru a spus că majoritatea protestatarilor sunt: sărăci, vai de capul lor.

Ăștia analfabeți funcționali tineri care sunt pe strazi. Majoritatea sunt săraci vai de capul lor. Stau cu mama și cu tata ca de unde bani de chirie. Mama și tata vor primi un cadou în seara asta, când băiatul se va întoarce de la protest. Și peste două săptămâni nu vor avea unde să se ducă să se trateze. O să se sufoce în case, a scris Caramitru pe Facebook.

De două zile, mii de români protestează față de restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Oamenii cer să se ridice măsurile care vizează limitarea circulației, purtarea măștii de protecție în aer liber, și măsurile stabilite pentru sectorul Horeca.
Noi măsuri impuse de autorități
Amintim faptul că, potrivit noilor măsuri, în localitățile unde rata de incidență depășește 4 sau 7,5 la mia de locuitori, circulația este restricționată după ora 20.00, iar magazinele sunt deschise doar până la ora 18.00. Au fost proteste în mai multe orașe din țară, dar și în Capitală, unde oamenii au cerut ridicarea restricțiilor. Raed Arafat a declarat că, cu cât crește mobilitatea, cu atât crește și infectarea.

Cei care urlă că nu vor măsuri să înțelegă: soluția reală este vaccinarea, dar chiar dacă suntem în frunte cu vaccinarea, dar durează. Câteva milioane de doze urmează să între în următoarele 2-3 luni să vaccinăm cât mai mulți și aplicăm unele măsuri care să ne permită să ținem situația sub control, a precizat șeful DSU. Potrivit ultimei actualizări a Grupului de Comunicare Strategică, până ieri, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 940.443 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 840.127 de pacienți au fost declarați vindecați.potrivit fresh24.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds