De ce Raed Arafat nu s-a căsătorit niciodată? A recunoscut! Secretul a ieșit la iveală:

De ce Raed Arafat nu s-a căsătorit niciodată? Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și-a ținut viața personală departe de ochii curioșilor. A pus munca pe primul plan, iar asta i-a adus foarte multe satisfacții, dar și dezavantaje.

CV Raed Arafat
Raed Arafat s-a născut în Palestina, însă a emigrat în România pe când avea doar 16 ani, ân 1981, pentru a studia Medicina. Puțini știu că a avut o mare pasiune pentru medicină încă din copulărie, atunci când alături cu câțiva colegi de clasă a înființat o echipă de prim ajutor.

A studiat limba română la Pitești, iar ulterior, a urmat cursurile Universității de Medicină din Târgu Mureș și s-a specializat la Târgu Mureș și Cluj în anestezie terapie intensivă. În 1990 acesta a pus bazele unui centru de urgență asemănător celor din Uniunea Europeană, format dintr-un echipaj calificat medicalizat, cu ajutorul Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă.

Serviciul de Urgență s-a extins pe parcursul anilor ’90, iar astăzi SMURD este prezent în 36 de județe, inclusiv în România.

În ianuarie 2014, Raed Arafat a fost numit șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), creat în cadrul Ministerului pentru Afaceri Interne, funcție pe care o deține și în prezent.

A primit numeroase distincții pentru eforturile pe care le-a depus de-a lungul timpului și pentru ce a făcut pentru România. În anul 2003. Read Arafat a primit Ordinul Național „Pentru Merit” în gradul de Cavaler de la președintele Ion Iliescu, iar în 2005 a fost decorat de către Traian Băsescu, președintele României, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer. Pe 30 iunie 2012 a fost desemnat membru de onoare al Academiei Americane de Medicină de Urgență, ca un an mai târziu să fie decorar de fostul rege Mihai.

Are 56 de ani, iar cea mai mare pasiune a lui este medicina. Rareori vorbește despre viața personală, însă a explicat de ce nu s-a căsătorit niciodată în cadrul unui interviu la Digi24. A răspuns sincer de ce nu s-a căsătorit până acum: nu a vrut să provoace suferință.

“Sunt o mie de răspunsuri care se pot da, dar uite aşa, simplu: pentru că era imposibil să combin lucrul pe care eu l-am făcut ani de zile cu o viaţă personală care să fie dedicată unei familii. Nu poţi să ai familie şi să ai în acelaşi timp o muncă în care eşti implicat 24 din 24, la maxim. Asta e părerea mea, plus că nu s-a întâmplat”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a dezvăluit că nu a mai avut un concediu serios din 2004, dar nici nu exclude o eventuală căsnicie în viitor. Tatăl lui, spre exemplu, s-a căsătorit târziu.

“La noi în familie, tatăl meu a fost însurat la 47-48 de ani. Suntem doi fraţi şi o soră. Fratele a fost subinginer, iar sora este medic. Eu am mers după pasiune, după muncă şi după dedicare totală la această activitate. Un concediu adevărat am avut ultima dată în 2004″, a mai spus acesta.potrivit online-news

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds