Raed Arafat a semnat ordinul. Se aplică de la miezul nopţii:

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu anunţă că joi au aprobat hotărârea privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru oraşul Cisnădie.

Carantină din această noapte la Cisnădie. Joi a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu. Autoritățile cer carantinarea orașului Cisnădie de joi seară.

”Ținând cont de evoluția situației epidemiologice înregistrată în orașul Cisnădie și având în vedere analiza de risc efectuată de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat Hotărârea nr. 35 privind solicitarea către Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de emitere a Ordinului Comandantului Acțiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală pentru orașul Cisnădie, începând cu data de 02.04.2021, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile. Precizăm faptul că măsura se aplică doar pentru orașul Cisnădie, nu și pentru satul Cisnădioara”, se arată într-un comunicat de presă.

Este nevoie de declarație sau adeverință pentru deplasări în afara domiciliului. Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Comuna Cernica intră în carantină, începând de joi seara, pentru o perioadă de 14 zile, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov.

Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat, prevede instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Cernica, cu satele aparţinătoare Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poşta şi Tânganu, judeţul Ilfov, începând de joi, de la 22,00, până pe 15 aprilie la aceeaşi oră.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds