Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul mult așteptat:

În ultima perioadă, lucrurile au scăpat de sub control în țara noastră și pandemia a luat amploare. Numărul de infectări a crescut considerabil, motiv pentru care autoritățile au impus măsuri suplimentare. În acets context, premierul Florin Cîțu a vorbit astăzi despre situația românilor și a anunțat că viețile noastre pod reveni la normal dacă lucrurile evoluează, dar și care e condiția care ne ajută să ne reluăm obiceiurile,

Florin Cîțu a organizat azi o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit despre revenirea românilor la viața normală. Premierul a explicat că speră ca de la 1 iunie să ne reluăm vechile obiceiuri în mare parte. Deși nu poate fi vorba de o redeschidere completă, pentru că pericolul nu a dispărut, majoritatea restricțiilor vor fi ridicate sau relaxate, astfel încât să fie mai ușor de respectat.

Premierul a explicat strict că redeschiderea depinde de vaccinare, ceea ce înseamnă că oamenii trebuie să se gândească serios la imunizare. Într-un scenariu pesimist, până la finalul lunii mai vor fi vaccinate 5 milioane de persoane, dar se poate vorbi și chiar și de peste 6 milioane de români imunizați. Totul depinde de cât de mult conștientizează românii necesitatea vaccinului, dar și de cât de implicați sunt politicienii. Cîțu cere implicarea și a bisericii, susținând clar că vaccinarea este cu adevărat importantă.

“Voi anunța un comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenire la normalitate Campania de vaccinare: sunt două luni importante, aprilie și mai, vom avea aproape 8,3 milioane de doze care intră în România. La finalul lunii mai, în cel mai pesimist scenariu vom avea 5 milioane de persoane vaccinate. În scenariul optimist am avea 6,3 milioane

Fac apel la toți politicienii, cu toți să meargă și să prezinte campania de vaccinare. Toți românii să aibă datele la zi. E nevoie, am spus și la întâlnirea cu cultele: e nevoie de implicarea bisericii în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural.”

Capacitatea de vaccinare va crește, iar până la jumătatea lunii aprilie, România poate ajunge la 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Tot mai multe doze de vaccin vor ajunge în țara noastră. Premierul Florin Cîțu a explicat că situația devine mai bună în țara noastră. În București se poate vorbi deja despre o stabilizare, chiar scădere. În Ilfov se menține un platou, dar cel puțin rata de infectare nu a mai crescut și speranțele că umărul de cazuri va scădea sunt mari. Cât despre pașaportul de vaccinare, nu se va impune pentru români. Premierul i-a asigurat pe cetățeni că nu se va pune problema de o astfel de condiție.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds