Raed Arafat susține că oamenii pot să plece de la serviciu la magazin: „Ieşi într-o pauză, să cumperi”

Oamenii au timp să-și facă cumpărăturile și înainte de ora 18.00, susține Raed Arafat, în eventualitatea în care magazinele se închid la această oră și în timpul săptămânii. Pot cere pauză de la serviciu, sau lucrează după un program decalat, crede el.

La ora actuală sunt în vigoare două măsuri care îi vizează pe angajaţi – telemunca şi programul de lucru decalat – care le permite salariaţilor să meargă la cumpărături înainte de ora 18.00 în localităţile unde magazinele se închid mai devreme din cauza ratei ridicate de infectare. Secretarul de stat în MAI Raed Arafat le transmite angajaţilor să solicite angajatorului aceste drepturi.

„Mai sunt încă două măsuri care au fost adoptate şi nu sunt ridicate: telemunca care îţi permite să fragmentezi programul, să ieşi într-o pauză, să cumperi şi să te întorci, şi decalarea programului. Orice angajat trebuie să solicite angajatorului să o facă”, a declarat Raed Arafat, marţi seară, la Antena 3, potrivit news.ro.

Arafat a dat exemplul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, structură pe care o conduce, și care a adoptat programul de lucru decalat, fapt ce permite angajaţilor să îşi facă pe timpul zilei cumpărăturile.

Medicul a mai spus că el face comenzi online, nu merge la magazin în această perioadă.

Arafat a explicat că incidenţa de 7,5 la mie, unde sunt cele mai stricte măsuri, reprezintă “o cifră mare” în ceea ce priveşte infectarea şi dă exemplul Germaniei, care în zonele cu rată de infectare de 2 la mie limitează deplasările pe distanţe de peste 15 kilometri.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds