Reguli noi în magazine! Intră doar cine are coș de cumpărături

De când au fost impuse reguli noi pentru prevenirea răspândirii virusului, au apărut și situații neplăcute. Având în vedere că în zonele mai afectate programul magazinelor a fost redus, oamenii se îmbulzesc la cumpărături în timpul în care supermarketurile sunt deschise, ceea ce nu este deloc un lucru bun. Din acest motiv, autoritățile încearcă să găsească soluții pentru a evita aglomerația și a reduce riscul îmbolnăvirii.

Condiții de intrare în magazine
În ultima perioadă au tot fost semnalate probleme în ceea ce privește aglomerația. Având în vedere că programul este limitat în multe zone din țară, oamenii se aglomerează să-și facă cumpărăturile atunci când au voie. Din acest motiv, Prefectul Capitalei, Alin Stoica, va avea miercuri o întrevedere online cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine şi ai comercianţilor mici şi mijlocii, pentru a găsi o soluție în acest sens.

Prefectul a explicat că le-a cerut retailerilor să compare aglomerația de acum din magazine, cu cea de dinainte de restricțiile care impun închiderea magazinelor mai devreme, pe parcursul weekend-ului sau a întregii săptămâni. Mai mult, patronii de supermarketuri pot veni cu propuneri care, ulterior, vor fi analize și impuse dacă se dovedesc a fi utile.

“Vom avea de la ei propuneri, le-am cerut deja, am discutat cu dumnealor, le-am spus să analizeze situaţia din weekendul trecut faţă de celelalte sfârşituri de săptămână, când nu era programul redus, şi să vină, dacă constată că au fost comportamente diferite şi că s-au produs aglomerări, să propună nişte măsuri şi să vedem cum putem să-i ajutăm să respecte regulile care sunt deja impuse, respectiv 7 metri pătraţi pe client în marile magazine şi acea distanţare de 2 metri între clienţi în micile magazine.”, a declarat luni Alin Stoica,

Câte coșuri de cumpărături, atâția clienți
În toate magazinele, pe lângă dezinfectarea corectă a acestora, purtarea măștii de proteție corect atât din partea angajaților, cât și a clienților, principala ideea este respectarea distanțării sociale necesare. În acest sens, prefectul a venit cu o propunere inedită, pe care o va prezenta și la ședința de azi.

Prefectul Alin Stoica propune ca fiecare magazin să calculeze câte persoane pot fi înăuntru în același timp și să pună la dispoziție un număr strict de coșuri de cumpărături. Astfel, când nu mai sunt cărucioare, oamenii vor trebui să aștepte până când se eliberează. În așa fel, nu se va mai forma aglomerația și se va ține cont de distanțarea socială.

“În momentul în care se termină, nu mai au acces clienții în magazin, până în momentul în care încep să iasă. Când ies se eliberează coșul și pe măsura ce se eliberează coșuri pot intra clienți. În felul acesta asiguri acel număr de clienți optim pe magazin, în așa încât să nu se creeze aglomerare. Este o măsură care este pentru micile magazine, sau magazine medii care nu își permit să plătească un om care să stea să numere clienții și atunci îi eliberăm și pe dumnealor de o sarcină. Nu le dăm o sarcina pecuniară în plus. Asigurăm numărul de clienți.”, a declarat Prefectul. Alin Stoica a explicat că această măsură nu a fost stabilită încă, ci va fi discutată, însă consideră că este o soluție bună. Dacă retailerii vor fi de acord, va deveni o nouă regulă.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds