Scandalul de la spitalul Foișor ia amploare. Un lider PNL ata.că: „M-am cam săturat de Raed Arafat”

Scandalul evacuării pacienților de la spitalul Foișor din Capitală, transformat în spital COVID în toiul nopții, este departe de a se încheia. Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a lansat un at..ac dur la adresa lui Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a semnat ordinul de evacuare a pacienților non-COVID internați în spitul Foișor, în miez de noapte.
Pacienți evacuați în miez de noapte de la Spitalul Foișor
Pacienții au fost transferați în alte unități medicale, deși unii se aflau în stare gravă sau abia ieșise din sălile de operație. Raed Arafat susține că a fost decizia corectă, în contextul în care celelalte spitalele COVID din Capitală sunt sufocate, iar aceasta a fost soluția rapidă găsită de autorități, deși a creat disconfort pacienților.

Totodată, șeful Departamentului pentru situații de Urgență a mai explicat că o echipă de la DSP Bucureşti a ajuns în jurul orelor 15.00 la Spitalul Foişor, însă s-a ajuns la transferul pacienților târziu în noapte din cauza discuțiilor și „lămuririlor” cu managerul şi cu medicii unităţii.

Același lucru l-a subliniat și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, care a declarat că Spitalul Foișor a fost informat „încă de dimineață despre iminența transformării” într-o unitate COVID-19, iar echipa DSP ar fi ajuns la spital chiar de la ora 11.00.
Rareș Bogdan, atac dur la adresa lui Raed Arafat
Rareș Bogdan a lansat un atac dur la adresa coaliției de Guvernare, în urma acestui scandal, considerat o „pată pe sistemul de sănătate”, care nu face altceva decât să sporească neîncrederea românilor.
Acesta cere ca atât Raed Arafat, cât și Vlad Voilescu, dar și Nicușor Dan, să ofere explcații românilor pentru cere întâmplate:

„​Nu știu ce vor face colegii mei, dar eu cer ca domnul Raed Arafat, de care sincer m-am cam săturat, nu există oameni de neînlocuit, să ne dea răspunsuri. Nicușor Dan a venit la putere ca să conducă Bucureștiul, deoarece PNL i-a retras pe Rareș Bogdan, pe Violeta Alexandru și pe Ludovic Orban de la a candida. De asemenea, USR-PLUS l-a retras pe Vlad Voiculescu, așa că Nicușor Dan trebuie să ne explice care a fost comunicarea dintre el și Spitalul Foișor. Vlad Voiculescu trebuie să ne explice exact ce s-a întâmplat și de ce s-a ajuns la această situație, iar Raed Arafat să dea răspunsuri în fața lui Lucian Bode, Florin Cîțu și a noastră ca lideri ai coaliției”, a spus Rareș Bogdan într-o intervenție la România TV.

Acesta a mai spus că „Raed Arafat nu stă la putere pentru că e Raed Arafat, stă pentru că PNL, USR-PLUS și UDMR îl ține la putere” și că nu va ezita să iasă în stradă dacă va fi nevoie.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds