Florin Cîțu a făcut anunțul despre schimbarea Ministrului Sănătății:

Evacuarea Spitalului Foișor a generat discuții despre remaniere. Luni, 12 aprilie 2021, liberalii se reunesc într-o ședință a Biroului Executiv, înainte de ședința coaliției unde se vor discuta tensiunile din ultimele zile. Toate privirile sunt îndreptate către Ministrul Sănătății despre care unii liberali spun că a făcut mai multe gafe. Vicepreședintele PNL, Ben Oni Ardelean, a cerut demiterea lui Vlad Voiculescu.

Tensiuni mocnite în PNL pe fondul ultimelor declarații ale premierului Florin Cîțu la adresa Ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Referindu-se la remaniere, Cîțu a declarat că aceste discuții nu se discută și că ele vor fi anunțate.

Săptămâna trecută, Ludovic Orban a declarat că orice ministru care nu își face datoria, va pleca din funcție mai devreme sau mai târziu.

Situația de la Spitalul Foișor a creat și mai multă tensiune și a generat numeroase reacții la nivel înalt.

Ca simplu cetățean, am văzut și eu că modul în care a fost organizată externarea nu a fost deloc în regulă. De ce s-a ajuns aici? (…) Mutarea pacienților nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătății și nici Departamentul pentru Situații de Urgență. Medicul curant spune dacă pacientul este mutat în alt spital sau daca este externat și hotărăsc de comun acord cum anume se face externarea, a declarat Ministrul de Interne, Lucian Bode.

Lucian Bode a declarat că nimeni nu este de neînlocuit, făcând referire atât la el cât și la șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Surse USR PLUS au declarat pentru Digi24.ro că nu se pune problema înlocuirii lui Vlad Voiculescu de la Sănătate. În ultimele zile, între el și Florin Cîțu au existat câteva schimburi de replici cu direcție, dar se pare că Voiculescu are susținerea partidului.

„Lucrurile sunt foarte simple, noi am anunțat clar că Vlad Voiculescu are susținerea noastră. Dacă Florin Cîțu nu ține cont și îl demite, atunci Guvernul pică. Guvernul a fost învestit în funcție și cu voturile noastre, noi am susținut Executivul în forma aceasta, nu poate decide Cîțu în privința unui membru USR-PLUS”, susțin sursele pentru Digi24.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds