Anunt de ultima ora! S-au anunțat NOI RESTRICTII! Ce le este interzis românilor?

Minivacanța de Paște va include în aces an și ziua de 1 mai. Autoritățile au anunțat restricțiile la care ar trebui să ne așteptăm pe plajă.

Restricțiile impuse de pandemie au dat peste cap planurile de vacanță a multor români. Ministerul de Interne a anunțat ce restricții vor fi impuse în minivacanța de Paște,c are include și ziua de 1 Mai, care era tradițional onorată cu o ieșire la mare.

Iată ce măsuri de protecție vor trebui să fie respectate pe litoral pentru a restrânge cât mai mult riscul de răspândire a coronavirusului.

Ce restricții vor fi impuse de 1 mai
Autoritățile au decis ca litoralul să se deschidă de la 1 mai, fapt ce va marca deschiderea sezonului estival pe anul 2021. Cu toate acestea, vor rămâne în vigoare o serie de restricții pe plajă pentru a menține un risc scăzut de posibilă îmbolnăvire cu COVID.
Ministrul Afacerilor Interne a făcut publice interdicțiile care vor rămâne în vigoare și pe timpul minivacanței de 1 Mai și Paște. Astefel, în ciuda faptului că circulația va fi permisă și pe timpul nopții de Înviere, vor rămâne valabile rrestricțiile legate de organizarea de petreceri și evenimente.

„În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a declarat Lucian Bode, citat de fresh24.ro.

Minivacanța de 1 mai va deschide sezonul estival
Numărul de turiști așteptați pe litoral cu ocazia zilei de 1 mai și de Paște este unul mare, anunță prefectul județului Constanța. El a oferit și clarificări cu privire la restricțiile pe care românii vor trebui să le respecte. Pensiunile și hotelurile vor putea caza la capacitatea maximă de 70% din capacitate și magazine se vor închide la ora 18.00, unde incidența este de peste 4 la mia de locuitori.

Purtarea măștii va rămâne obligatorie în toate spațiile publice, la fel și respectarea distanțării sociale pentru grupurile de peste 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds