E nevoie de declarație pe propria răspundere în noaptea de Înviere? Klaus Iohannis: „Pot să vă spun de pe acum…”

Președintele Klaus Iohannis a făcut mai multe precizări în legătură cu modul în care se va desfășura slujba de Înviere din acest an. Ce a transmis șeful statului?

Se apropie Paștele, iar președintele Klaus Iohannis a ținut să le reamintească românilor că în acest an vor putea participa la slujba de Înviere, șeful statului făcând o serie de precizări referitoare la acest subiect.

Ce a spus președintele Klaus Iohannis despre declarația pe propria răspundere?
Pentru ca românii să poată participa la slujba de Înviere din acest an, autoritățile din România au decis să ridice restricțiile de circulație în noaptea de Înviere. Astfel, românii nu vor mai fi trași la răspundere dacă vor ieși din locuințe în intervalul 22:00-05:00, așa cum

se întâmplă acum. În plus, Klaus Iohannis a ținut să precizeze că nu va mai fi nevoie de completarea unei declarații pe propria răspundere în noaptea de Înviere.

Șeful statului a făcut o serie de precizări referitoare la restricțiile din perioada următoare, acesta menționând că nu vor fi luate măsuri suplimentare, ci doar vor fi aplicate cele aflate deja în vigoare.

„Ne pregătim cu toții de marea sărbătoare a Învierii și vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci și în societate.

Pot să vă spun de pe acum câteva lucruri certe care au fost discutate împreună cu reprezentanții bisericilor, în special cu reprezentanții BOR.În noaptea de Înviere restricțiile de circulație se ridică, așadar creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze

declarații, vor merge pur și simplu la biserică. Biserica va organiza slujba așa cum este datina, nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică. Știm cu toții că prima parte a slujbei se ține afară, după care o parte se ține în biserică.Creștinii merg la biserică să ia lumină, să ia Paștile. Îmi doresc – și așa vom organiza lucrurile – ca totul să se desășoare în liniște și în bună rânduială. Aceste lucruri sunt deja

prevăzute în Hotărârea de Guvern pentru starea de alertă care este acum în vigoare și nu vor exista modificări în aceste reglementări.

Nu vor fi restricții suplimentare în noaptea de Înviere.

Dimpotrivă, în noaptea de Înviere vor fi mai puține restricții fiindcă ne dorim ca oamenii să poată merge la biserică.”

În noaptea de Înviere restricțiile de circulație se ridică, așadar creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declarații, vor merge pur și simplu la biserică.

Biserica va organiza slujba așa cum este datina, nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică. Știm cu toții că prima parte a slujbei se ține afară, după care o parte se ține în biserică.Creștinii merg la biserică să ia lumină, să ia Paștile.

Îmi doresc – și așa vom organiza lucrurile – ca totul să se desășoare în liniște și în bună rânduială. Aceste lucruri sunt deja prevăzute

în Hotărârea de Guvern pentru starea de alertă care este acum în vigoare și nu vor exista modificări în aceste reglementări. Nu vor fi restricții suplimentare în noaptea de Înviere. Dimpotrivă, în noaptea de

Înviere vor fi mai puține restricții fiindcă ne dorim ca oamenii să poată merge la biserică.”a spus președintele Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro .

Chiar dacă în noaptea de Înviere vor fi ridicate restricțiile, reprezentanții autorităților i-au sfătuit pe români să fie în continuare responsabili și să respecte regulile de igienă și distanțarea socială

pentru a nu își pune sănătatea în pericol și a exista riscul de răspândire a noului coronavirus. scrie kanald.ro

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds