Restricţiile propuse de Angela Merkel s-ar putea amâna

Legea privind uniformizarea și înăsprirea restricțiilor antiepidemice în Germania, aprobată de Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului, la inițiativa cancelarului Angela Merkel, a fost contestată deja la Curtea Constituțională, iar, pe parcursul procedurii, proiectul nu va putea fi promulgat.

Firma de avocatură deținută de Claus Pinkerneil, cu sedii în orașele Berlin și München, a sesizat joi Curtea Constituțională din Germania în legătură cu proiectul de lege privind restricțiile, informează agenția DPA și publicația Süddeutsche Zeitung, relatează digi24.

Sesizarea privind încălcarea drepturilor fundamentale prevăzute în Constituție intervine în contextul în care Bundesratul, Camera superioară a Parlamentului german, intenționează să aprobe joi controversatul proiect de lege, aprobat deja miercuri de Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului.

Procedura de la Curtea Constituțională ar putea bloca promulgarea proiectului de lege de către președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Și Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal), aflat în opoziție, precum și unii deputați independenți au anunțat că vor contesta noile măsuri la Curtea Constituțională.

Guverul de la Berlin a dispus modificarea Legii privind protecția față de infecții.

Bundestagul a aprobat, miercuri după-amiază, noile restricții antiepidemice, în pofida protestelor violente de la Berlin, în cursul cărora au fost reținute 150 de persoane. Protestatarii au cerut demisia cancelarului Angela Merkel, respectarea drepturilor și oprirea „dictaturii”.

Guvernul Germaniei a aprobat, săptămâna trecută, un proiect care prevede intensificarea și uniformizarea restricțiilor antiepidemice, cancelarul Angela Merkel argumentând că „situația este gravă” și trebuie evitată ocuparea locurilor în secțiile de terapie intensivă. Pentru a intra în vigoare, proiectul are nevoie de aprobarea Parlamentului.

Guverul de la Berlin a dispus modificarea Legii privind protecția față de infecții. Noile reglementări vor permite aplicarea în mod uniform a restricțiilor în zonele cu o rată de contagiere ridicată. Noile norme prevăd interdicții de circulație între orele 21.00 și 5.00 în zonele în care rata de infectare este ridicată, reducerea numărului de persoane care se pot întâlni în privat, închiderea școlilor și a restaurantelor. De asemenea, sunt prevăzute norme privind accesul în magazine, în anumite situații fiind necesare rezultate negative la teste anticoronavirus.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds