ADIO, MASCĂ DE PROTECȚIE DIN VARĂ?! IOHANNIS A DAT VERDICTUL! CUM VOR ARĂTA NOILE MĂSURI AȘTEPTATE DE ROMÂNI

În urmă cu doar câteva săptămâni, premierul Florin Cîțu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, anunța că de la 1 iunie vom face primul pas spre normalitatea la care toți românii râvnesc.
Bineînțeles, există o condiție, trebuie ca până pe 30 mai circa 5,3 milioane de oameni să fie vaccinați, iar tot ce trece peste este cu atât mai bine primit. Românii numără zilele din calendar până la 1 iunie, însă, atât președintele, cât și șeful Executivului revin cu niște clarificări pe care mulți par că nu le-au înțeles sau le-au uitat.

Potrivit acestora 1 iunie nu semnifică ziua în care România renunță la regulile impuse pentru a preveni răspândirea virusului SARS-coV-2, ci se vor mai relaxa din măsuri, doar că totul este relativ și ține de numărul de persoane vaccinate, precum și evoluția cazurilor
de îmbolnăvire cu coronavirus. România este în al treilea val al pandemiei de COVID, iar recent au fost doborâte recorduri negative atât în cazul pacienților cu simtome grave și internate pe secțiile de Terapie Intensivă, precum și în ceea ce privește numărul morților ca urmare a infecției cu SARS-CoV2.

Iată ce spune Klaus Iohannis despre 1 iunie, ziua mult așteptată de toți românii din țară. De asemenea, iată ce spune Florin Cîțu, după ședința Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19.

Ei bine, potrivit declarațiilor șefului statului, 1 iunie este ziua în care se vor reuni specialiști și vor lua o decizie în ceea ce privește relaxările măsurilor în vigoare. Mai mult, Klaus Iohannis spune că totul este strâns legat cu numărul cazurilor de îmbolnăvire și numărul celor de imunizări anti-COVID, iar dacă criteriile menționate de el vor fi atinse, atunci românii vor putea să-și facă concediul de vară fără toate restricțiile actuale.

„1 iunie este o dată care, vă rog, să nu o supraevaluați. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi! Sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei. ”Întrebat de o jurnalistă dacă la vară românii vor putea renunța și la mască, președintele României a declarat următoarele, potrivit b1.ro:

„Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult şi în paralel numărul de vaccinări creşte, atunci cu siguranţă, rând pe rând, vom putea să renunţăm la anumite măsuri. Vom putea să relaxăm măsurile şi sper foarte mult ca în plină vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puţine încât românii vor putea să-şi facă concediul în tihnă”, a declarat Klaus Iohannis în cea mai recentă apariție publică.

Author: femina

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds