Rugaciunea din Miercurea Mare. Citeste aceasta rugaciune pentru iertarea pacatelor

In Miercurea Mare din Saptamana Ptimilor se face pomenirea femeii cele pacatoase si se mainteste de momentul in care Iisus a fost vandut, de catre Iuda, pentru 30 de arginti.

In aceasta zi se oficiaza slujba de Sfantul Maslu. Potrivit traditiilor, credinciosii care tin post negru in Miercurea Mare, vor fi feriti de boli si necazuri pe tot parcursul anului.

Rugaciunea din Miercurea Mare

Preaputernice si iubitul meu Doamne! Imi aduc aminte ca Te-ai nascut om din Sfanta Fecioara in pestera si ca Te-ai vandut cu treizeci de arginti de ucenicul Tau cel viclean, pentru ca sa ne rascumperi pe noi pacatosii din mainile celui rau. Pentru acesta, Te rog sa Te milostivesti asupra mea pacatosul si sa ma rascumperi pe mine vanzatorul si in toate zilele, ucigasul.

Si aceasta sa o faci, te rog, pentru ca sa cinstesc Nasterea Ta cea Sfanta si sa ma inchin Dumnezeirii Tale; Da-mi Doamne iertare pacatelor mele cele multe si puterea sa stau impotriva relelor trupului si ale sufletului meu. Primeste aceasta mica a mea rugaciune si smerita mea vointa, ca ma intristez pentru ca Te-am intristat si ma amarasc, pentru ca Te-am mahnit peste masura.

Inca ma aduc pe mine Tie, si de voia mea ma dau in mainile Tale, pentru ca sa ma pedepsesti precum mi se cade si sa ma tamaduiesti cu ierburi amare ca un doctor bun precum vei vrea; pentru ca altul nu poate sa ma vindece, fara numai Tu, Dumnezeul meu si Ziditorul meu.

La Tine, drept aceea, am toata nadejdea mea crezand ca, precum ai primit sa te vinzi pentru mine, asa imi vei darui si acum mila Ta, sa ma rascumperi din vesnica munca si sa ma asezi intru Imparatia Ta.

Nu te departa de la mine, carele sunt mai rau vanzator decat Iuda; nu ma lasa sa am in inima mea cugetele cele desarte ale pacatului; nu ma slobozi sa Te imbratisez si sa Te sarut cu sarutare vicleana si cu buze spurcate, nici sa-Ti zic: „Bucura-Te, Invatatorule”, cu gura mea cea spurcata, nici sa Te mai rastignesc in toate zilele cu faptele mele faradelege, nici sa te batjocoresc cu gandurile mele rele, precum faceau vrajmasii Tai, pe vremea patimilor Tale; Ci ca femeia cea pacatoasa, sa Te spal, nu cu mir, ci cu lacrimile ochilor mei, pentru ca sa ma invrednicesc sa aud si eu din gura Ta cea dulce: „Iertate iti sunt pacatele! Amin.

Citeste si articolul : Scandal urias! Pepe rupe tacerea. A lovit-o pe Raluca Pastrama?
Doamne, arma asupra celui rau Crucea Ta ne-ai dat-o noua, ca se scutura si se cutremura nesuferind a cauta spre puterea ei; ca mortii i-ai sculat si moartea ai surpat; pentru aceasta ne inchinam ingroparii si Invierii Tale.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds