Miercurea Mare. Ce trebuie sa faci in Sfanta si Marea Miercuri

Miercurea Mare. Ce trebuie sa faci de Sfanta si Marea Miercuri, ca sa ai noroc pana la finele anului. Obiceiuri si superstitii in Saptamana Mare.

Miercurea din Saptamana Patimilor, una dintre cele mai importante zile din an, este cea in care exista o serie de lucruri pe care e bine sa le faci pentru ca anul sa-ti mearga foarte bine.

Ce e bine sa faci in Miercurea Mare ca sa-ti mearga bine de Paste si in tot restul anului

In Miercurea Mare se face pomenirea femeii pacatoase care a spalat cu lacrimi si a uns cu mir picioarele Mantuitorului, inainte de Patima Sa, ca simbol al pocaintei si indreptarii omului care greseste.

Tot Miercurea Mare Mare aminteste crestinilor de ziua in care Iuda Iscarioteanul L-a vandut pe Iisus fariseilor care voiau sa-L uc1da, pentru treizeci de arginti. Gestul lui Iuda a facut ca, mai tarziu, ziua de miercuri sa fie declarata zi de post.

Pe langa insemnatatea religioasa deosebita a acestei zile, pe care crestinii ortodocsi din tara noastra o celebreaza an de an, Miercurea Mare vine si cu o serie de traditii si obiceiuri.

Ce e bine sa facem in Saptamana Mare pentru un an mai bun

Unele traditii stravechi romanesti spun ca Miercurea Saptamanii Patimilor este ultima din aceasta perioada luminata in care se mai pot face treburi casnice. In aceasta zi mai este permis doar sa se spele rufe si sa se calce, dar si sa se faca unele treburi campenesti.

De asemenea, Miercurea Mare este ziua in care e bine sa ne impacam cu oamenii cu care nu am avut o relatie tocmai buna in ultima perioada din an. Cel mai indicat lucru pe care il putem face Miercurea este sa spunem rugaciuni.

Se mai spune ca, Miercurea, femeile trebuie sa spele geamurile casei pentru a lasa soarele sa patrunda. Totul trebuie facut inainte de Joia Mare, pentru a aduce in casa lumina pe tot parcursul anului.

In aceasta zi de la mijlocul Saptamanii Luminate nu este bine sa ne enervam sau sa aruncam vorbe necurate si nici sa ii suparam pe cei din jurul nostru. Se spune ca o inima curata, o vorba buna si afectiunea aratata celor dragi ne fac sa avem un an mult mai bun si mai binecuvantat.

Exista zone din tara in care se obisnuieste ca in Miercurea Mare copiii sa mearga cu colindul la asfintitul soarelui, la final primind oua pentru a le inrosi.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds