Ministrul de Interne a precizat cum se vor ţine slujbele în noapte de Înviere şi a ameninţat cu sancţiuni dure pe cei care nu vor respecta regulile pandemiei, stabilite prin normele stării de alertă.

Lucian Bode (MAI), despre regulile de la slujbele de Paște: În interiorul bisericilor, cu mască, doi metri distanțare; în exterior, cu mască, un metru și jumătate distanțare Lucian Bode a precizat că slujbele și rugăciunile colective din noaptea de Înviere se vor desfășura atât în interiorul bisericilor, cât și în afara lor, ocazie cu care a vorbit despre regulile de protecție sanitară:

„În interiorul bisericilor, cu mască, doi metri distanțare; în exterior, cu mască, un metru și jumătate distanțare”, a spus demnitarul, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.
„În perioada următoare, am solicitat structurilor noastre o vizibilitate sporită în spațiul public, atât în ceea ce privește forțele de ordine publică în perimetrul stradal, cât și structurile de Poliție Rutieră pentru fluidizarea circulației rutiere în principalele zone. Concret, ce avem voie și ce nu avem voie să facem, prin hotărârea CNSU, știm foarte bine, circulația în noaptea de Înviere este permisă în intervalul orar 22 – 5 dimineața. Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară atât în interior, cât și în afara lăcașurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecție sanitară și distanțare fizică”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, miercuri seară, pe B1 TV.

Întrebat dacă purtarea măștii va fi obligatorie atât la interior, cât și la exterior, el a afirmat: „În interiorul bisericilor, cu mască, doi metri distanțare; în exterior, cu mască, un metru și jumătate distanțare”.

„În acest sens, vreau să subliniez faptul că am mai avut o colaborare foarte bună cu Patriarhia, cu reprezentanții cultelor, cu echipele de voluntari, la nivelul fiecărui județ. Apropo de videoconferința de care făceam vorbire la începutul intervenției mele, toate structurile noastre, prin Instituțiile Prefectului, au discutat cu agenții economici, cu reprezentanții cultelor, despre obligațiile care revin fiecăruia în această perioadă”, a adăugat Lucian Bode, care în aceeași emisiune a vorbit despre și despre organizarea de evenimente în noaptea de Înviere, dar și despre regulile pentru intrarea în România.

Lucian Bode, mesaj pentru cei care vor să meargă la petreceri în noaptea de Înviere: Organizarea de evenimente e interzisă.

O scurtă rugăminte...

Prietenii te roagă să distribui știrea pe Facebook!
Îți multumim frumos!
Închide mesajul
This window will automatically close in 30 seconds